ASF, precizări despre polițele RCA: ‘Pot fi suspendate doar dacă maşina e scoasă din circulaţie’ / Vești proaste pentru conducătorii de trotinete și biciclete

ASF, precizări despre polițele RCA: ‘Pot fi suspendate doar dacă maşina e scoasă din circulaţie’ / Vești proaste pentru conducătorii de trotinete și biciclete

Valentin Ionescu, director general în cadrul sectorului de Asigurări şi Reasigurări din cadrul ASF, susţine că poliţele RCA ar putea fi suspendate doar dacă proprietarul maşinii poate demonstra că autovehiculului nu va circula pe drumurile publice. În plus, Ionescu susţine că trotinetele sau bicicletele electrice care prind o viteză mai mare de 25 km/h ar trebui să aibă asigurare obligatorie.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

”Aş vrea să punctez câteva dintre cele mai importante cum ar fi posibilitatea suspendării poliţei RCA, dar numai în anumite condiţii, ca să nu ne trezim cu abuzuri din partea unor persoane, în sensul că această suspendare se va putea face printr-o dovadă a suspendării sau suspendarea circulaţiei autovehiculului care are această poliţă RCA pe perioada care solicită, urmând ca după această perioadă poliţa să reintre în vigoare, dar prelungit cu perioada suspendată. (…) Vorbim în general de posibilitatea suspendării care a fi utilă pentru transportatori, pentru persoane juridice. În orice situaţie trebuie dovedit că acel autovehicul e într-un spaţiu privat şi că nu mai poate fi pus în circulaţie. Poate fi şi într-o parcare, dar nu va putea circula pe drumurile publice”, ”, a spus Valentin Ionescu, la Prima News.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Potrivit acestuia, în plus, propunerile ASF prevăd o monitorizare a maşinilor RCA prin camere de supraveghere fixe, deja existente.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

”Monitorizare prin mijloace electronice similare cu monitorizarea rovinietei pe drumurile naţionale. E o practică întâlnită în ţările europene. (…) Se vor folosi camere deja existente. E în interesul tuturor”, a mai spus Ionescu.

 

 

 

Pe de altă parte, ASF vrea ca trotinetele şi bicicletele electrice să fie asigurate, având în vedere că în ultima perioadă tot mai multe astfel vehicule sunt implicate în accidente rutiere.

 

”Încercăm cumva prin aceste măsuri şi prin alte proiecte (…) să promovăm această conduită preventivă la volan, dar să venim şi cu măsuri. Unele sunt aceste schimbări pe care le-am propus, am mai vorbit şi de alte măsuri în trecut cum ar fi obligativitatea asigurării trotinetelor sau a bicicletelor cu motor cu o viteză mai mare de 25km/h. (…) Aşa cum e asigurare pe vehicul, trebuie să fie asigurare şi pe trotinetă. Proprietarul trotinetei că este o firmă sau o persoană fizică, va fi obligat să facă asigurare”, a mai precizat Valentin Ionescu la Prima News.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191