Atenţie la banii falşi! O nouă metodă de înşelăciune. Bancnotele vin dintr-o sursă neaşteptată

Atenţie la banii falşi! O nouă metodă de înşelăciune. Bancnotele vin dintr-o sursă neaşteptată

A apărut o nouă metodă de înşelăciune, în România. Infractorii încearcă să plaseze, în circulaţie, bani falşi, ce provin dintr-o sursă neaşteptată.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

E vorba despre bancnotele folosite drept recuzită în filme sau în industrii de divertisment.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Cu bani de jucărie, la cumpărături

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Așadar, aceste bancnote sunt produse pentru reclame, pentru jocuri sau pentru alte astfel de producții, însă înșelăciunea se bazează pe neatenția oamenilor, ajungând, de cele mai multe ori, pe mâini nepotrivite, iar persoanele rău intenționate le folosesc ca fiind bancnote reale.

Pentru a evita confuzia, producătorii acestor bancnote le marchează intenționat, adesea astfel de marcaje sunt în colțurile bancnotei.

Aceste bancnote au scrisă pe ele sintagma „prop money”, adică bani de recuzită, doar că de foarte multe ori escrocii știu acest lucru și încearcă să ascundă înscrisul folosind diferite metode.

Cum verificăm banii?

Ce detalii trebuie să verificăm la o bancnotă? Elementele de securitate sau materialul din care este făcută bancnota. Cei care încearcă să falsifice bani sau să-i pună în circulație trebuie să știe că riscă până la 10 ani de închisoare.

Alerta a apărut după ce un curier al unei companii de curierat a fost plătit cu bani de jucărie. Banii falși îi imită foarte bine pe cei originali, fiind aproape identici, astfel că nu au putut fi identificați la ramburs.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191