Avertizare meteo de vreme rea în România. Răcirea va fi una semnificativă

Avertizare meteo de vreme rea în România. Răcirea va fi una semnificativă

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a vorbit despre ciclonul din sud si vortexul polar din nord care au lovit Europa.”Animația termincă ne indică posibilitatea ca întradevăr în următoarele zile, în special la nivelul României, temperatura să scadă.

Evz.ro: Cum au motivat judecatorii de la Tribunalul Bucuresti achitarea in dosarul inventat de Lucica Onea

O scădere semnificativă comparativ cu ce am avut în ultimele două zile pentru că dacă astăzi am avut în partea de sud-est a țării și inclusiv în zona de sud-est Călărași și nu în ultimul rând Cernavodă temperaturi de 21 de grade Celsius, o valoare destul de ridicată pentru perioada în care ne aflăm.În partea de vest deja masa de aer rece întradevăr dinspre nord-vestul continentului pentru că observăm toate nuanțele de mov, mov deschis sau mov închis, ne arată valori ale temperaturilor foarte scăzute.

Castrul roman de la Drajna de Sus, acceptat in Programul „Romania atractiva”. Care sunt beneficiile

Astăzi, în vest, am avut temperaturi de numai 1-2 grade Celsius, la nivelul maximelor, mai coborâte cu peste 10 grade, față de ceea ce am avut ieri.

Cand o sa infunde puscaria „Zdreanță”? Fostul procuror „Portocala”, acuzat de santaj: Ofiterul DGA Ionut Radulescu sustine ca procurorul Mircea Negulescu i-a cerut bani unui afacerist ca sa nu-l „paradeasca”

Ei bine, situația a fost una semnificativă la nivelul diferențelor foarte mari de temperaturi, din partea de vest a țării comparativ cu sud-est și diferențe și amplitudini termice semnificative de la 1-2 grade în partea de vest, nord-vest a țării la 19-20 de grade, inclusiv în Capitală 17-18 grade”, a susținut .Elena Mateescu, director general la ANM.Pentru săpămâna 12-19 decembrie 2022, directorul ANM a anunțat că „temperatura va scădea brusc”.
„Temperatura scade brusc pentru că iată deja avem temperaturi ușor mai coborâte, deja, în partea de vest, nord-vest a țării, lucru care se va întâmpla și la începutul săptămânii viitoare și acest lucru se va resimți ulterior și în restul țării, pentru că masa de aer rece va aduce această răcire, în extindere, în toată țara.

Marți, temperaturile maximelor, nu vor mai depăși 4-5 grade Celsius. Marți și miercuri răcirea va fi una semnificativă”, a adăugat Elena Mateescu.

ANM spune că regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, în special în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

De asemenea, Elena Mateescu a anunțat că vremea de Crăciun va fi mai caldă decât în mod normal.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191