Avocatul criminalei din Mangalia, declarații despre starea clientei lui. În ce stare e Loredana Atănăsoaie: ”Începe să conștientizeze” 

Avocatul criminalei din Mangalia, declarații despre starea clientei lui. În ce stare e Loredana Atănăsoaie: ”Începe să conștientizeze” 

Ieri, Alina Elena, fata ucisă cu sânge rece în Mangalia, de cea mai bună prietenă a ei, Loredana Atănăsoaie, a fost condusă pe ultimul drum. Pe ucigașa ei o așteaptă ani grei în spatele gratiilor. Potrivit informațiilor, dacă magistrații nu vor da dovadă de clemență, atunci ar putea să își petreacă până la 20 de ani în închisoare. Ce spune avocatul care i-a preluat cazul.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Loredana Atănăsoaie și-ar petrece următorii 20 de ani în spatele gratiilor. Avocatul care i-a preluat însă cazul, pro bono, speră ca pedeapsa să fie mai mică. Potrivit acestuia, tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă provine dintr-un mediu social dezorganizat, în care violențele și bătăile erau la ordinea zilei, ea însăși fiind o victimă acestui mediu, scrie

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Avocatul criminalei din Mangalia, declarații despre starea clientei lui

Loredana Atănăsoaie și-a recunoscut vina de când a fost reținută de oamenii legii. Adolescenta a spus la audieri că regretă ceea ce a făcut, susținând că nu a fost conștientă de faptele ei.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Avocatul care se ocupă de cazul ei a anunțat că va cere o expertiză psihiatrică, dar și o anchetă socială, pentru că, spune el, Loredana provine dintr-un mediu destul de violent. Tatăl ei obișnuia să o bată atât pe ea, cât și pe mama și ceilalți frați ai ei.

”Starea ei nu este una bună, începe să conștientizeze din ce în ce mai mult gravitatea faptelor. Acesta este și motivul pentru care nici măcar nu a contestat măsura preventivă și a înțeles că trebuie să rămână după gratii pentru că reprezintă un pericol.

Asta în ciuda faptului că ceea ce a făcut se datorează mediului din care provine, un mediu nociv, lipsit de educație și datorită faptului că este un copil care chiar de curând a fost într-o oarecare măsură abuzat.

Noi solicităm a se administra probe, inclusiv să se efectueze o anchetă socială cu privire la persoana ei și din ce mediu provine, iar pe de altă parte să se efectueze o expertiză psihiatrică care să ateste dacă a avut suficient discernământ la momentul săvârșirii faptei”, a declarat Cristian Ion, noul avocat al Loredanei, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Psihologii criminaliști cred însă că Loredana Atănăsoaie avea discernământ când și-a ucis prietena

Spre deosebire de avocatul apărării, care ia în calcul varianta ca Loredana Atănăsoaie să nu fi fost conștientă de fapta sa, psihologii criminaliști cred că tânăra a avut discernământ în momentul în care a comis crima.

”Eu cred că ceea ce o enerva, era faptul că era perfectă. Avea prieten, era cuminte, frumoasă, învăța să se facă polițistă. Cealaltă cred că fuma, bea alcool, fuma iarbă, umbla cu nu știu câți. Discernământul există. Are discernământ pentru că fata aceea a stat mult muribundă, s-a zbătut acolo o jumătate de oră. După ce a aplicat lovitura de grație, cam în jumătate de oră și-a dat duhul. Trebuie să fii diabolic să faci așa ceva”, este de părere Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191