Avocatul lui Ionuţ Doldurea, patronul firmei de GPL: „Clientul meu a fost la faţa locului în momentul exploziei din Crevedia”. Ce acuzaţii îi aduc procurorii

Avocatul lui Ionuţ Doldurea, patronul firmei de GPL: „Clientul meu a fost la faţa locului în momentul exploziei din Crevedia”. Ce acuzaţii îi aduc procurorii

El este Ionuţ Doldurea. Nu a avut nimic de transmis nici în faţa achetatorilor, dar nici a presei. Împreună de asociatul său, au ajuns în faţa anchetatorilor la 10 zile de la exploziile în lanţ din Crevedia. După ce au fost audiaţi mai bine de două ore la Parchetul General, timp în care au refuzat să comunice cu procurorii, Ionuţ Doldurea şi asociatul său, Cosmin Stângă, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Acuzații grave la adresa Spitalului Municipal Câmpina: „Şpagă la greu! Începând de la portar şi infirmiere, până la ultimul medic!”

Dosarul vizează acuzaţii de ucidere din culpă, dar şi distrugere, care a avut loc ca urmare un dezastru. Între timp, avocatul celor doi face noi dezvăluiri despre ce s-a întâmplat în seara exploziei. Ionuţ Doldurea ar fi fost prezent la tragedia din Crevedia, asta deşi autorităţile nu au reuşit să ia legătura cu el în seara catastrofei. „Am să vă spun că clientul meu a fost chiar în seara incendiului la faţa locului. Noi am încercat în zilele astea sa fim în legătură cu absolut toată lumea, inclusiv cu autoritățile. În seara respectiva, a fost la fata locului. Eu asa știu. Nu știu cine e vinovat, aici va fi o ancheta de amploare. Oamenii din Crevedia care au avut de suferit trebuie sa stie ca in continuare urmărim să le fie reparate toate pagubele”, a declarat Florin Cojocaru, avocat.

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/ Directorul Gabriel Țaga, interviu exclusiv. Cum se „prezintă” Colegiul „Mihai Viteazul” la acest capitol

În urmă cu două zile, unul dintre angajaţii societăţii a declarat pentru Observator că patronul ştia de nereguli. Mezinul familiei Doldurea este acționar în 6 companii, multe cu cifre de afaceri impresionante și sute de contracte cu administrații locale. Printre ele este şi Flagas SRL, societatea de care aparţine depozitul morţii din Crevedia. Ani în şir, staţia a funcţionat fără autorizaţie. Şi toţi au închis ochii, acuză Răzvan Mirea. Tânărul şi-a condus ieri tatăl pe ultimul drum.

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

Încă o victimă în urma exploziilor în lanţ, a cincea, a murit ieri dimineaţă; este unul din cei patru nepalezi angajaţi la firma lui Doldurea. „Ei figurează ca și angajați ai societății respective, însă nu pe acel punct de lucru, ei fiind angajați ulterior închiderii punctului de lucru”, a declarat Alex Florența, procuror general. Nepalezul visase la o viaţă mai bună: împrumutase euro de la bancă ca să poată ajunge să lucreze în România. În acest moment, mai sunt internaţi în Capitală 11 pacienţi cu arsuri. Alţi 12 pacienţi sunt îngrijiţi în spitale din străinătate. Doi dintre ei, aflaţi la Milano, au infecții asociate actului medical, primesc antibiotic şi răspund bine la tratament. Primul pompier externat din străinătate a vorbit pentru Observator. „Eu urmează să fiu externat astăzi ( – ieri) și colegul meu probabil săptămâna viitoare, nu pot să vă dau o dată exactă. Eu o să vin în România, colegul meu o să fie transferat pentru îngrijiri”, a declarat Radu Socol, pacient transferat în Austria.

Între timp, la Primăria din Crevedia, oamenii au protestat din nou ieri. Primarul a fost plecat toată ziua pe teren. Iar angajaţii lui sunt preocupaţi că oamenii nu au autorizaţie pentru a protesta. Un consilier local chiar a chemat Poliţia.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191