Bătrâna amendată cu 35 milioane euro trăiește într-o garsonieră în Sectorul 3. Avocat: Dânsa și Mark Zuckerberg

Bătrâna amendată cu 35 milioane euro trăiește într-o garsonieră în Sectorul 3. Avocat: Dânsa și Mark Zuckerberg

Maria Cocoru, proprietara celor 12 hectare retrocedate din parcul IOR, care a fost amendată marți, 31 octombrie de Poliția Locală București cu 35 de milioane de euro, are 88 de ani și locuieşte într-o garsonieră din Sectorul 3. Femeia a fost acuzată că a distrus spațiul verde al parcului, după ce o suprafață de aprpape 9000 de metri pătrați a fost distrusă. Ea a fost sancționată în baza unui articol din Legea 94/2007 care interzice reducerea suprafețelor de spațiu verde. Avocatul ei a avut ceva de spus legat de amenda primită de femeia de 88 de ani.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

„Dânsa și Mark Zuckerberg”

Maria Cocoru a primit cea mai mare amendă din istoria Poliției Locale din București. 35 de milioane de euro ar trebui să plătească bătrâna octogenară.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Avocatul care o reprezintă s-a abținut de la comentarii și a refuzat să spună dacă femeia va contesta sau nu amenda. A făcut însă o singură remarcă.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

„Dânsa şi Mark Zuckerberg ce primesc amenzi de milioane. Nu am niciun punct de vedere. Eu nu am mandat să comentez nimic”, a declarat avocatul proprietarei terenului retrocedat, citat de Observator News.

Ce soluție vede Nicușor Dan pentru plata amenzii

Întrebat, marți, cum poate plăti Maria Cocoru această amendă, Nicușor Dan a precizat:

„Poate plăti jumătate din minim, în 24 de ore. Adică 500/mp. Adică 9 milioane de euro. Probabil că n-o va face și va contesta în instanță. Până se judecă, amenda nu se plătește.

Când litigiul se termină, această sumă este obligatorie și poate fi executată. Nu cred că litigiul va dura mai mult de un an din acest moment. Am făcut o analiză juridică foarte riguroasă pentru a ne asigura că amenda să fie dată corect”.

Nicușor Dan a anunțat marți că Poliția Locală București a amendat-o cu 35 de milioane de euro pe Maria Cocoru, proprietara suprafeței retrocedate din Parcul IOR.

Este vorba despre o porțiune de 12 hectare, pe care spațiul verde a fost distrus în totalitate. Copacii au fost otrăviți, iar suprafețe importante au fost arse.

 „Aici, pe o suprafață de peste de mp, s-au tăiat copaci, s-au scos rădăcinile și s-a nivelat cu buldozerul. A rămas pământ, pur și simplu. S-a diminuat, deci, suprafața de spațiu verde. Și așa am dat amenda”, a declarat Nicușor Dan.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191