Băutura benefică pentru inimă. Poate reduce riscul de boli cardiace

Băutura benefică pentru inimă. Poate reduce riscul de boli cardiace

Consumul unui pahar din această băutură este benefic pentru inimă. Un studiu realizat de oamenii de știință din Massachusetts, Statele Unite, arată că un pahar de alcool pe zi poate proteja inima, reducând riscul de boli cardiace.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Cum poate un pahar de alcool să protejeze inima

Cercetarea arată că un consum de alcool scăzut până la moderat poate fi asociat cu un risc mai scăzut al bolilor cardiovasculare. Experții au descoperit că o băutură pe zi pentru femei și maximum două pe zi pentru bărbați reprezintă un pericol mai mic pentru bolile de inimă, potrivit The Guardian.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Practic, această cantitate mică de alcool duce la reduceri pe termen lung a semnalizării stresului în creier, susțin cercetările realizate de oamenii de știință de la Spitalul General din Massachusetts, Statele Unite.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Cercetătorii au examinat peste 750 de persoane care au suferit anterior imagistica cerebrală, pentru a determina efectul consumului ușor/moderat de alcool asupra activității rețelei neuronale de repaus legată de stres.

Radiografiile creierului au arătat o semnalizare redusă a stresului în amigdală, care reprezintă regiunea creierului asociată cu răspunsurile la stres, la persoanele care au băut ușor până la moderat, în comparație cu cei care s-au abținut de la alcool sau care au băut puțin.

Experții au descoperit analizând eșantionul principal al studiului, de de pacienți, că un consum de alcool ușor până la moderat a fost asociat cu aproape dublul efectului de protecție cardiacă la persoanele cu antecedente de anxietate în comparație cu alții.

Prea mult alcool duce la efectul invers: probleme cardiace și mai mari

Specialiștii au mai atrs atenție că în cazul unui consum exagerat, definit la mai mult de 14 băuturi pe săptămână, riscul de probleme de sănătate legate de inimă crește din nou.

O băutură pe zi este definită astfel: 1 bere pe zi (cu 5% alcool) sau un pahar de vin pe zi (cu 12% alcool), conform normelor americane ale Institutului Național al Sănătății din SUA.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191