Blestemul înfiorător aruncat de Vlad Țepeș asupra Bucureștiului! „Acest lucru este dovedit ştiinţific”

Blestemul înfiorător aruncat de Vlad Țepeș asupra Bucureștiului! „Acest lucru este dovedit ştiinţific”

Un studiu psihologic arată că Bucureştiul este un oraş depresiv. Adică bucureştenii au o predispoziţie spre gândirea sumbră. Istoricii spun că nici trecutul acestei localităţi nu este unul luminos. Vlad Țepeș ar fi aruncat un blestem aprig asupra acestui oraș. 

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Un studiu psihologic arată că Bucureştiul este un oraş depresiv. Adică bucureştenii au o predispoziţie spre gândiriea sumbră. Istoricii spun că nici trecutul acestei localităţi de pe Dâmboviţa nu este unul prea luminos.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

Dacă ne uităm doar în secolul al XIX-lea, istoria oraşului a înregistrat câte un eveniment negativ, din 15 în 15 ani. Fie luptă sau macar ocupaţie de trupe militare, fie cutremure, incendii, inundaţii etc. Este prea mult”, spunea istoricul Dan Falcan, muzeograf la Muzeu de Istorie şi Artă al Municipiului Bucureşti.

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

La prima vedere s-ar părea că este vorba de ghinion. Studiile recente pun în evidenţă o altă posibilitate, oarecum ciudată – ghinionul ar putea fi alimentat de un obicei nenorocit al înaintaşilor, practicat timp de 600 de ani: comerţul cu blesteme, scrie  

A existat un adevărat du-te-vino al blestremelor cumpărate şi vândute pe teritoriul actualei Românii, în special în actuala capitală – acest lucru este dovedit ştiinţific. Este prea mare coincidenţa între istoria grea a oraşului, starea depresivă dovedită a bucureştenilor şi “cărţile de afurisanie” care au intrat pe acest teritoriu”, explică Dan Falcan.

Pe acela Domnul Dumnezeu să-l nimicească şi să-l ucidă aici cu trupul, iar în veacul viitor sufletul lui, să fie părtaş lui Iuda şi lui Arie şi cu ceilalti care au spus:s ângele lui asupra lor şi asupra copiilor lor, ceea ce este şi va fi in veci, amin(…)”.

Acest blestem este finalul unui document emis de Vlad Ţepeş la 20 septembrie 1459 şi reprezintă prima atestare a oraşului Bucuresti. Cu alte cuvinte, această localitate a intrat în istorie oarecum ciudat.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191