Bogdan Toader, deputat PSD Prahova: Vicele Apostol de la Consiliul Județean a lăsat elevii navetişti fără gratuitate la transport

Bogdan Toader, deputat PSD Prahova: Vicele Apostol de la Consiliul Județean a lăsat elevii navetişti fără gratuitate la transport

Mii de elevi din judetul Prahova au ramas „in drum” din cauza incompetentei autoritatilor judetene care ar fi trebuit sa le asigure minimul de confort in privinta transportului.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Sunt acuzatiile aduse de fostul presedinte al CJ Prahova, deputatul PSD Bogdan Toader.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

In cadrul unei conferinte de presa organizate astazi, la sediul PSD Prahova, Toader a transmis un mesaj dur adresat vicepresedintelui Consiliului Judetean, Cristian Apostol, cel in atributiile caruia intra rezolvarea problemelor transportului intrajudetean al elevilor.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Potrivit lui Toader, din pricina faptului ca vicele Cristian Apostol nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu, elevii prahoveni navetisti nu mai beneficiaza de transport gratuit.

Concret, Apostol nu s-a ocupat in timp util de licitatia pentru prelungirea licentelor, fapt ce i-a determinat pe transportatori sa le ceara elevilor bani pe calatoriile efectuate pana la scoala si inapoi.

In conditiile in care familiile multor elevi abia fac fata traiului zilnic si reusesc cu greu sa le ofere copiilor minimul necesar, cheltuielile cu naveta au transformat situatia intr-una cu adevarat critica.

„Solicit Consiliul Județean Prahova să găsească urgent soluții pentru decontarea abonamentelor celor aproximativ 11.000 de elevi navetiști din județul Prahova. Domnul Cristian Apostol, vicepresedintele CJ Prahova, nu a gestionat așa cum trebuie organizarea licitației pentru licențele transportatorilor, acest lucru având urmări directe asupra crizei actuale a transportului elevilor navetiști. De la 1 Decembrie, elevii nu mai primesc abonamente. Este un lucru destul de grav! În 2020 am mai avut o astfel de situație, dar am încercat din răsputeri să găsim soluții, pentru că acesta este rolul administrației locale – iar atunci făceam parte din administrația locală – și am găsit în cele din urmă soluții pentru rezolvarea transportului elevilor. În acest moment, însă, înțeleg că nu sunt soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Am văzut comunicările publice venite din partea Consiliului Județean Prahova, cel care gestionează acest serviciu de utilitate publică și spun cu părere de rău că nu sunt deloc credibile. Domnul Apostol a venit cu o comunicare din care reiese că de la 1 ianuarie se propune să se reia acest serviciu public și această gratuitate pentru elevii navetiști. Sunt două aspecte: primul – domnul Apostol trebuia să aibă în vedere că la sfârșitul anului trecut, începutul anului 2023, prelungirea acordată acestor transportatori pentru licențe expira. Nu știu de ce nu au organizat licitația pentru atribuirea acestor contracte de delegare mai devreme, astfel încât de la 1 ianuarie toți transportatorii să aibă contract valabil, astfel încât să se poată deconta transportul. Am avut discuții și cu transportatorii, care spun că au licențe de transport prelungite pentru acest an și că au pierderi destul de importante pentru lunile în care au prestat serviciul destinat transportului elevilor navetiști. De exemplu, sunt transportatori care au de încasat 800.000 de lei de la Ministerul Educației – prin Inspectoratul Școlar – pentru aceste abonamente. Ce facem în luna decembrie, care se pare că nu a fost luată în calcul de către domnul Apostol, care afirmă că se va rezolva de la 1 ianuarie. Și ce se întâmplă în această lună? Copiii merg la școală și în luna decembrie. Cine le decontează abonamentele, pentru că trebuie să fim conștienți de un lucru: sunt sume importante pentru bugetul unei familii!”, a declarat deputatul Bogdan Toader pe acest subiect.

”Este o situație în care Consiliul Județean se retrage și spune că se va rezolva, dar reprezentanții instituției nu spun cum vor rezolva acele pierderi ale transportatorilor pentru serviciile prestate și nedecontate, cine îi despăgubește pe cei care plătesc și nici cum se va rezolva de la 1 ianuarie. (…) Am vorbit cu cei de la ANRSC, care au spus foarte clar că au atenționat Consiliul Județean din anul 2022 cu privire la expirarea licențelor și a prelungirilor acestora. Deci se știa acest aspect. Poate găsește Consiliul Județean o soluție să aloce bani pentru acest serviciu de utilitate publică, pe care îl administrează”, a mai precizat Toader.

Privitor la iluminatul festiv din Ploiești, parlamentarul social-democrat a susținut că este nevoie ca aleșii locali să găsească soluții pentru ca ploieștenii să se poată bucura de beculețele de Sărbători. ”Înțelegem cu toții greutățile cu care se confruntă municipalitatea din cauza lipsei fondurilor, însă consider că este o problemă a Consiliului Local care îi reprezintă pe cetățeni, iar consilierii locali ar putea propune alocarea unei sume cât de mici astfel încât să aducă puțină bucurie locuitorilor orașului, în special pentru cei mici”, a precizat Toader, în contextul în care Ploieștiul va primi o sumă importantă din impozitul pe venitul global.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191