Bubuie prețurile în România! Cât va ajunge să coste un pachet de țigări

Bubuie prețurile în România! Cât va ajunge să coste un pachet de țigări

Prin Legea privind măsurile fiscale se propune, printre altele și creșterea accizelor pentru țigări și alcool. Premierul Marcel Ciolacu va merge în fața Parlamentului, în cursul acestei săptămâni, unde își va angaja răspunderea pe acest proiect de lege.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Se scumpesc băuturile alcoolice

De la 1 ianuarie 2024, se propune majorarea nivelului accizelor pentru alcool și băuturi alcoolice. TVA-ul va crește pentru livrarea de bere fără alcool și de alimente cu zahăr adăugat, de la 9% la 19% TVA.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Cu cât se scumpesc țigările

Acciza în prezent la țigarete este 594,97 lei / țigarete. Va crește la 672,92 lei / țigarete în 2024. Se propune majorarea nivelului accizelor pentru produsele din tutun prelucrat, începând cu 1 ianuarie 2024.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

De asemenea, prin proiectul de act normativ se propune majorarea nivelului accizelor pentru lichidul care conține nicotină și tutunul conținut în produse din tutun încălzit la 1 ianuarie 2024.

Potrivit surselor Adevărul, prețul unui pachet de țigări ar urma să se majoreze cu 1 – 1,5 lei pe pachet. 

Guvernul ia bani şi de la bugetari

Angajaţii de la stat cu salarii mai mari de de lei net, adică 12% dintre ei, nu vor mai primi vouchere de vacanţă şi nici indemnizaţie de hrană, scrie   Anul viitor, creşterile de taxe ar urma să aducă 16 miliarde de lei în plus la buget, iar în 2025 – 20 de miliarde.

Noi taxe și impozite 

Printre prevederi se numără creșterea salariului minim la de lei și eliminarea facilităților fiscale în construcții, agricultură și în IT. TVA-ul va rămâne de 5% doar pentru încălzire și cărți. Pentru alimente, medicamente și cazarea la hotel, va fi de 9 procente. În rest, taxa pe valoare adăugată va fi de 19%.  

Pentru proprietățile estimate la peste de euro și pentru mașinile de peste de euro, impozitul va fi de 0,3%. Nici întreprinderile mici și mijlocii nu scapă. Cele cu cifra de afaceri sub lei vor plăti o taxă de 1%, iar cele cu cifră de afaceri mai mare, de 3 %.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191