Bugetul de stat pe 2023, adoptat de Parlament. Bogdan Toader, deputat PSD Prahova: Bugetul este unul pentru dezvoltare, nu de austeritate

Bugetul de stat pe 2023, adoptat de Parlament. Bogdan Toader, deputat PSD Prahova: Bugetul este unul pentru dezvoltare, nu de austeritate

Parlamentul a adoptat, miercuri, legea bugetului de stat pe 2023. Au fost 251 de voturi pentru, 115 impotrivă și 3 abțineri. O surpriză a fost trecerea unor amendamente propuse de grupurile parlamentare AUR, formațiune de opoziție.

Evz.ro: Cum au motivat judecatorii de la Tribunalul Bucuresti achitarea in dosarul inventat de Lucica Onea

Deputatul PSD Prahova Bogdan Toader a declarat ca bugetul pe 2023 este unul pentru dezvoltare, nu de austeritate.

Castrul roman de la Drajna de Sus, acceptat in Programul „Romania atractiva”. Care sunt beneficiile

„Bugetul pentru 2023 este unul pentru dezvoltare, nu de austeritate!

Cand o sa infunde puscaria „Zdreanță”? Fostul procuror „Portocala”, acuzat de santaj: Ofiterul DGA Ionut Radulescu sustine ca procurorul Mircea Negulescu i-a cerut bani unui afacerist ca sa nu-l „paradeasca”

Sunt alocate resurse record pentru investiții – 7,2% din PIB (112 mld. lei), se finanțează măsuri pentru creșterea nivelului de trai.

PSD a croit un buget național în care economia să meargă și mai bine, să se facă investiții și oamenii să aibă siguranța locului de muncă.

Bugetul de stat pentru 2023 se bazează pe ipoteze macroeconomice corecte și va face ca România să ajungă la un PIB istoric în 2023 – 1552,1 mld. Lei, echivalent cu peste 300 miliarde euro!

Este un buget care susține măsuri de combatere a prețurilor nesimțite!

Inflația se va reduce la 8% în 2023, la jumătate față de nivelul actual, în principal datorită schemei de plafonare/reglementare a prețurilor la energie și gaze impusă de PSD.

Este un buget ca însănătoșește finanțele publice românești după dezastrul guvernărilor de dreapta!

Este un buget cu puternic sprijin pentru Sănătate și Educație!

– La Educație alocăm 3,2% din PIB, plus 6 miliarde lei față de anul 2022.

– La Sănătate: Limita aprobată în Guvern pentru Ministerul Sănătății pe anul 2023 este mai mare cu 36%, cu încă 5,106 miliarde de lei , comparativ cu anul 2022.”, a spus deputatul.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191