Câinele tău își înclină capul atunci când vorbești cu el? Ce înseamnă acest lucru

Câinele tău își înclină capul atunci când vorbești cu el? Ce înseamnă acest lucru

Dacă avem acasă un câine (sau, de ce nu, mai mulți!), cu siguranță am observat un gest extrem de comun pe care patrupedul nostru îl face destul de des! Atunci când vorbim cu el, câinele își înclină capul aproape întotdeauna! Ei bine, acest gest poate părea unul banal la prima vedere, însă semnificația lui este una surprinzătoare!

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Foarte mulți români au acasă animale de companie, iar alegerile faovirte ale acestora sunt, de departe, câinii și pisicile. Ei bine, dacă vă numărați printre cei care au acasă unul, sau chiar mai mulți câini, atunci cu siguranță ați observat un gest aparent banal, pe care animalul vostru îl face aproape în fiecare zi! Atunci când vorbiți cu el, câinele își înclină capul în timp ce vă ascultă! Ei bine, este foarte posibil să existe o explicație surprinzătoare pentru acest gest adorabil!

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Ei bine, una dintre teoriile despre acest gest al câinilor spune că ei îl fac pentru a ne auzi mai bine! Deși cățeii noștri au un auz foarte bine dezvoltat, există momente în care aceștia pot să nu fie siguri chiar de unde vin sunetele pe care le aud!

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Astfel, pentru a fi siguri cine vorbește cu ei, își vor înclina capul pentru a capta sunetele cât mai atent și precis! Mai ales dacă este vorba despre căței cu urechile lungi, aceștia își vor îndreptat tot capul către cel care vorbește cu ei, aproape din reflex.

O altă teorie posibilă este că patrupezii noștri fac acest gest pentru a ne vedea mai bine. Câinii percep foarte bine limbajul corporal, la fel precum pisicile. Din păcate, nasul lor le poate bloca din câmpul vizual, așa că trebuie să își schimbe poziția capului pentru a vedea mai bine. Dacă v-ar privi direct, atunci când vorbiți, ei nu vă vor putea vedea gura, așa că trebuie să își încline capul pentru a vă vedea mai bine.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191