Călin Donca a rămas fără trei maşini de lux! Procurorii DIICOT au confiscat bunurile după perchezițile făcute la casa milionarului / FOTO

Călin Donca a rămas fără trei maşini de lux! Procurorii DIICOT au confiscat bunurile după perchezițile făcute la casa milionarului / FOTO

Călin Donca, cunoscut pentru faima sa pe platforma TikTok și pentru stilul său de viață luxos, se află acum în centrul atenției după ce procurorii DIICOT au efectuat percheziții la casa sa și au confiscat trei dintre mașinile sale de lux. Afaceristul trece prin clipe grele de când a fost reținut preventiv.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Călin Donca, milionarul cunoscut pentru popularitatea sa pe platforma TikTok, a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, iar astăzi va fi prezentat în fața instanței de judecată, respectiv Tribunalul Brașov, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Călin Donca, fără trei mașini de lux după perchezițiile domiciliare

Acuzațiile aduse milionarului includ prejudicierea statului român și presupusa folosire neautorizată a unei sume semnificative de bani dintr-o societate comercială în beneficiul său personal.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Călin Donca, recunoscut pentru pasiunea sa pentru mașinile sport, în special cele de lux, a fost supus unor percheziții de către procurorii DIICOT, iar rezultatul acestora a fost confiscarea a trei mașini de lux din averea sa.

Mașinile confiscate includ un McLaren, un BMW i7 și un alt BMW. Cu toate acestea, el a păstrat în posesia sa mașinile sale preferate.

Ce au transmis autoritățile

Oamenii legii se ocupă în aceste momente de cercetarea cazului. Rămâne de văzut dacă autoritățile vor decide să prelungească durata arestului preventiv în urma acestor percheziții.

„La data de 18. , procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, operațiuni de manipulare a pieței de capital.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2021, inculpații au constituit în municipiului Brașov, un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor venituri financiare consistente prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că au înregistrat în evidențele contabile ale unor societăți comerciale pe care le dețineau sau controlau, documente care atestă operațiuni fictive cu consecința micșorării bazei de calcul a impozitului pe profit si măririi cuantumului taxei pe valoare adăugată deductibilă, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului cu consecința producerii unui prejudiciu de de lei.

De asemenea, tot prin utilizarea unor documente false, liderul și-a însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de de lei pe care a folosit-o în interesul său și al celorlalți membri ai grupării infracționale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite – Dubai aparținând membrilor grupului sau controlată de aceștia iar cu restul banilor a achiziționat bunuri de lux, în valoare de USD.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că membrii grupului infracțional au inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investiția în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obținut aproximativ USD.

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, în județele Brașov, Dolj și Buzău fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul DIICOT.

Fără doar și poate, Călin Donca trece prin momente grele din cauza problemelor cu care se confruntă în prezent. Fanii afaceristului sunt șocați de o astfel de veste.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191