Când trebuie, de fapt, să pui verdeața în ciorbă. Multe gospodine fac asta greșit și de-aia nu are gust bun

Când trebuie, de fapt, să pui verdeața în ciorbă. Multe gospodine fac asta greșit și de-aia nu are gust bun

Când trebuie, de fapt, să pui verdeața în ciorbă. Multe gospodine fac asta greșit și de aceea nu are gust bun. Dacă vrei să faci o ciorbă sau o supă delicioasă trebuie să știi că, spre deosebire de legume, verdeața se pune nu se pune la început!

Dr. Alexandru Rogobete, candidat PSD Prahova la Camera Deputaților, alături de caravana medicală la Vălenii de Munte: „Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”

Când trebuie, de fapt, să pui verdeața în ciorbă

Trebuie să lași ciorba sa fiarbă cum trebuie și abia apoi poți aduga verdeața, iar acest lucru se aplică în special la pătrunjel, fiind cel mai folosit în general. 

Prima şedință a noului Consiliu Județean Prahova: Se votează membrii Comisiilor-cheie pentru dezvoltarea județului

Borș de găină

O ciorbă sau o supă sunt mereu primite cu bucurie. Această rețetă de borș de găină, pregătită cu o mulțime de legume și carne, te va încânta și te va duce cu gândul la mâncărurile făcute la ca mama în casă, conform Clickpoftăbună.ro.

Judecătoarea Adriana Stoicescu vorbește de justiția divină: Cei ce ați încercat să trimiteți oameni la pușcărie știind că sunt nevinovați, dormiți bine noaptea?

Ingrediente: 1 piept de găină, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 păstârnac, 700 ml borş, sare, după gust, 100 g tăiţei, leuştean și pătrunjel, după gust.

Se începe prin spălarea cărnii, urmată de punerea ei la fiert într-o oală cu suficientă apă și sare, la foc mic. La nevoie, îndepărtezi spuma care se formează la suprafață.

Când carnea devine suficient de moale încât poți înfige furculița, adaugi legumele tocate mărunt. Continui să fiarbi la foc mic, cu capac, până când carnea începe să se desprindă ușor de pe os.

Apoi, scoți carnea, o dezosezi și o reintroduci în oală peste legume, adăugând și tăițeii. Mai lași totul să fiarbă la foc mic, cu capac, timp de 5 minute. După ce tăițeii sunt gata, adaugi borșul și presari peste tot puțin leuștean sau pătrujel tocat mărunt. Poți servi supa fierbinte și, opțional, o poți aromatiza cu o frunză de dafin.

Beneficiile pătrunjelului

Vitamina K din pătrunjel este importantă, deoarece ajută la coagularea sângelui, pe lângă faptul că contribuie la sănătatea oaselor.

Pătrunjelul este bogat în vitamina C și alți antioxidanți, care ajută la reducerea riscului de afecțiuni grave precum diabetul, accidentul vascular cerebral, bolile de inimă și cancerul.

Este, de asemenea, o sursă excelentă de: Vitamina A, Folat, Potasiu, Calciu, Magneziu.

Pătrunjelul conține vitamina A, care ajută la protejarea suprafeței ochiului, precum și luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care ajută la prevenirea degenerării maculare legate de vârstă. Pătrunjelul este încărcat cu vitamina K, care a fost legată de sănătatea oaselor. Vitamina susține creșterea oaselor și densitatea minerală osoasă.

Pătrunjelul conține o cantitate mare de flavonă apigenină. În timp ce gătitul și/sau uscarea poate reduce unele dintre celelalte beneficii pentru sănătate ale pătrunjelului, aceasta crește apigenina disponibilă în pătrunjel. Apigenina a demonstrat un potențial deosebit ca agent anticancerigen, dar sunt necesare mai multe cercetări.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191