Când trebuie să adaugi usturoiul în piftie. Pasul care strică preparatul de la început

Când trebuie să adaugi usturoiul în piftie. Pasul care strică preparatul de la început

Piftia face parte din produsele specifice sărbătorilor de iarnă, însă puține gospodine care este corect să fie preparată această răcitură. Mulți gospodari tind să comită o greșeală crucială în procesul de preparare a piftiei, iar asta se referă la momentul potrivit pentru adăugarea usturoiului. Iată când este bien să adaugi acest ingredient important în piftie!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Piftia este extrem de adorată în perioada Crăciunului și a Revelionului, fiind un preparat specific acestor două sărbători importante din an. Însă, puțini sunt cei care știu că prepararea ei necesită atenție la detalii și respectarea unor pași esențiali.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Și aici vorbim despre adăugarea usturoiului în preparat. În acest fel pentru un preparat ca la carte, ai nevoie de picioare de porc de calitate, dar din acest preparat nu trebuie să lipsească nici carnea sau urechile de porc.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Când se pune usturoiul în piftie

Piftia este un preparat extrem de simplu și de rapid de gătit, însă gatirea ei necesită puțină răbdare. În cazul acesteia, usturoiul, element de bază al preparatului, este nelipsit din acest preparat, dar adăugarea lui la piftie necesită o atenție deosebită.

Pentru a prepara această rețetă de piftie, trebuie să începi cu fiertul cărnii. După aceea, carnea trebuie să cadă de pe os. Între timp, în oală în care fierbi cărnurile trebuie să adaugi condimente precum boabe de piper, sare, cimbru și orice altceva dorești.

Totodată, în acest timp în care carnea fierbe, te poți apuca de prepararea bolurilor și de decojirea usturoiului.

Greșeala pe care nu trebuie să o mai faci la răcitură

Ei bine, că tot a venit vorba de usturoi, experții culinari recomandă adăugarea usturoiului și spre finalul procesului de gătire a cărnii, pentru a păstra astfel aromele intense și proaspete.

Știm că usturoiul are tendința de a-și pierde parțial din aromele sale atunci când este expus la temperaturi ridicate pentru perioade îndelungate, iar adăugarea lui în ultima fază a preparării va garanta o piftie cu arome autentice și savuroase.

CITEȘTE ȘI: Cât rezista piftia în frigider. Puțini știu acest aspect

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191