Când trebuie să servești cina dacă vrei să slăbești! Specialiștii fac lumină și ne aduc explicații

Când trebuie să servești cina dacă vrei să slăbești! Specialiștii fac lumină și ne aduc explicații

Știm că pe lângă o dietă sănătoasă este nevoie să recurgem și la alte activități pentru a pierde în greutate. Hidratarea și exercițiile fizice sunt esențiale în acest proces, însă mai nou, specialiștii spun că și ora la care cinăm poate avea un efect semnificativ în acest proces.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Kimberly Weimann este dietetician și profesează în New York. Specialista consideră că ora la care servim masa poate avea un impact semnificativ în procesul de pierdere în greutate. 

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Un studiu științific din 2021 publicat în British Journal of Nutrition, a analizat programul de masă al mai multor persoane. Astfel, s-a constatat că cei care urmau un program de slăbire și serveau cina mai devreme au reușit să scadă mai mult în greutate comparativ cu oamenii care s-au adaptat la același program, dar serveau masa mult prea târziu. 

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Cercetătorii au emis ipoteza că acest lucru poate fi cauzat de influența mesei târzii asupra genelor circadiene, ceea ce înseamnă că persoanele care mănâncă târziu sunt mai predispuse la dificultăți în a pierde în greutate”, explică Weimann care a adus în discuție acest studiu. 

Participanții care au reușit să obțină cu succes o reducere în greutate au ales să ia cina în intervalul orar 19:00 – 19:30, pe când grupul care nu a avut aceeași performanță în privința pierderii în greutate a consumat masa de seară între 22:30 și 23:00. Prin urmare, pentru a adera la constatările științifice, cea mai potrivită strategie este să vă stabiliți ca obiectiv să consumați mâncarea până la ora 19:00 sau 19:30.

O altă cercetare științifică, prezentată în jurnalul Cell, aduce argumente în această direcție – cel puțin în cazul animalelor. Conform studiului, consumul de alimente în ore târzii a perturbat ritmul circadian al organismului (cunoscut și sub denumirea de ceas intern), sugerând că acest aspect ar putea dificulta procesul de reducere a greutății, se menționează în articol.

Explicația pentru acest efect l-a oferit dieteticianul Lindsay Allen: „Corpul este proiectat să fie într-o stare ketogenică în timp ce dormi, apelând la depozitele sale de grăsime pentru energie, care este folosită în primul rând pentru a ne repara celulele. Dacă mănânci târziu, insulina crește și interferează cu acest proces, deoarece acum corpul trebuie să se ocupe mai degrabă de digestie decât de reparații”. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191