Când va fi gata Centura București Sud. Ce trebuie să știe șoferii

Când va fi gata Centura București Sud. Ce trebuie să știe șoferii

Deși s-a început modernizarea Centurii Capitalei în urmă cu mai bine de un deceniu, nici până astăzi nu a fost finalizată în proporție de 100%. Recent, reprezentanții CNAIR, au anunțat că lucrările la sectorul sudic, cel format din trei loturi, care va lega autostrăzile A1 și A2, avansează într-un ritm destul de alert, scrie adevă 

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Cum este împărțită Autostrada de Centură a Bucureștiului

Autostrada de Centură a Bucureștiului (A0) este unul dintre proiectele cruciale ale României pentru infrastructura rutieră. Cu ajutorul drumului pe care se va putea circula cu mare viteză, șoferii vor putea evita traficul aglomerat din oraș, dar și pe cel de pe Șoseaua de Centură.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Autostrada de Centură București este împărțită în două mari sectoare, astfel: sectorul sudic, în lungime de 51,19 km, este format din trei loturi: lotul 1 Glina – Vidra (16,93 km); lotul 2 Vidra – Bragadiru (16,30 km) și lotul 3 Bragadiru – Joița (17,965 km).

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Sectorul nordic, în lungime de 49,57 km, este format din patru loturi, după cum urmează: lotul 1 Joița – Corbeanca (17,5 km), lotul 2 Corbeanca – Afumați (19 km); lotul 3 Afumați – Pantelimon (8,60 km) și lotul 4 Pantelimon – Glina (4,47 km).

Pe toate cele șapte loturi ale A0 sunt contracte semnate care se află în diverse stadii de proiectare și execuție. Conform termenelor contractuale, „la finalul anului 2027 ar trebui să putem circula în regim de autostradă pe toți cei 100,7 km ai Autostrăzii de Centură București, A0”, informează CNAIR, pentru

În prezent, avansează sectorul sudic al Autostrăzii de Centură 

În momentul de față, potrivit reprezentanțiilor CNAIR, sectorul sudic al Autostrăzii de Centură București, ce va lega autostrăzile A1 și A2, avansează cu pași repezi. Sectorul sudic are în total 51,19 kilometri și doar pe 23,3 kilometri se circulă în regim de autostradă. 

Lotul 1 – Glina – Vidra (16,93 kilometri), stadiul lucrărilor a ajuns la 97,8%, acestea urmând a fi cel mai probabil finalizate în luna iulie. Lotul 2 Vidra – Bragadiru (16,30 kilometri) este singurul pe care s-a deschis în întregime circulația rutieră în regim de autostradă, în aprilie 2024. Lotul 3 Bragadiru – Joița (17,965 kilometri), este cel la care este cel mai mult de lucru, stadiul lucrărilor fiind la ora actuală de doar 64%.

Citește întreg articolul pe adevă 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191