Care a fost cel mai întins imperiu din istorie. Puțini știu că a fost mult mai mare decât Imperiul Roman

Care a fost cel mai întins imperiu din istorie. Puțini știu că a fost mult mai mare decât Imperiul Roman

Istoria omenirii a fost martora apariției și expansiunii teritorială și militară a sute de imperii, care au dominat o mare parte a lumii timp de sute și chiar mii de ani. Puțini știu că cel mai întins imperiu a fost cel Britanic. 

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Cel mai mare imperiu din istorie a fost Imperiul Britanic

Imperiul Britanic a fost cel mai mare imperiu din istorie, cu o suprafață totală de 33,7 milioane de kilometri pătrați. Imperiul a inclus teritorii din toate colțurile lumii, inclusiv America de Nord, America de Sud, Africa, Asia, Australia și Europa. Imperiul Britanic a fost o forță majoră în politica internațională timp de secole și a avut o influență semnificativă asupra culturii și societății globale.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Perioada 1880 – 1900 găsește Imperiul Britanic cu o vastă întindere de teritoriu african în stăpânire, mai exact un număr de km2. Această perioadă a întrecerii între state și în dominația exercitată asupra continentului african a rămas în istorie sub denumirea de „Scramble for Africa” sau încăierarea pentru Africa.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Alte imperii mari: Mongol și Rus

Imperiul Mongol a fost al doilea cel mai mare imperiu din istorie, cu o suprafață totală de 24 de milioane de kilometri pătrați. Imperiul a fost fondat de Genghis Han și a cuprins teritorii din Asia Centrală, Asia de Est, Asia de Sud și Europa de Est. Imperiul Mongol a fost un imperiu militar puternic și a avut o influență semnificativă asupra culturii și societății din regiunile pe care le-a controlat.

Imperiul Rus a fost al treilea cel mai mare imperiu din istorie, cu o suprafață totală de 23,7 milioane de kilometri pătrați. Imperiul a fost fondat în secolul al XVI-lea și a cuprins teritorii din Europa de Est, Asia Centrală și Asia de Nord. Imperiul Rus a fost o forță majoră în politica europeană timp de secole și a avut o influență semnificativă asupra culturii și societății din regiunile pe care le-a controlat.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191