Care este forma corectă de plural a cuvântului „copertă”. Este una dintre cele mai frecvente greșeli făcute în limba română

Care este forma corectă de plural a cuvântului „copertă”. Este una dintre cele mai frecvente greșeli făcute în limba română

De-a lungul timpului, poate și tu ai observat faptul că limba română nu este deloc una ușoară, așa cum pare. Este posibil ca și tu să fi auzit de multe ori, pe cineva care pronunță cuvintele într-o cu totul altă formă. De asemene, una dintre cele mai comune greșeli din vocabularul nostru este legată de folosirea corectă a pluralului cuvintelor. Iată are este forma corectă de plural a cuvântului „copertă”, de fapt!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Există o mulțime de cuvinte în limba română care nu au formă de plural. Asta se întâmplă în cazul cuvintelor denumite substantive defective de plural. Pe lângă altele, mulți se confruntă cu o problemă des întâlnită, și anume pluralul cuvântului „copertă”.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Forma corectă de plural a cuvântului „copertă”

Este foarte posibil că și ție ți s-a întâmplat și ție că forma de plural a substantivului ”copertă” să îți dea bătăi de cap. Acest cuvânt se numără printre cele mai comune greșeli făcute de români, mai ales în rândul elevilor.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ei bine, potrivit DEX, cuvântul „copertă”, este în general folosit pentru a descrie un înveliș. Astfel, „copertă” înseamnă în general partea exterioară a unei cărți, a unei reviste sau a altor publicații, și este, în mod tradițional, un element de protecție și prezentare.

De cealaltă parte, atunci când vorbim despre „coperte”, de obicei, ne referim la toate părțile exterioare ale unei publicații, ceea ce include atât coperta frontală, cât și cea din spate, precum și orice alte elemente suplimentare, cum ar fi coperta interioară.

În acest fel, ambele forme de plural sunt admise ca fiind corecte în limba română.

Forma corectă de plural a cuvântului „gheață”

De asemenea, există foarte multe dăți când unele dintre cele mai banale cuvinte reușesc să ne facă probleme, în ciuda faptului că le folosim aproape zilnic. Așadar, printre acestea se numără și substantivul „gheață”, care este mult mai dificil decât am avea impresia.

În acest fel, poate că am mai auzit oameni folosind cuvântul „ghețe”, atunci când trebuie să folosească forma de plural a banalului substantiv „gheață”. Această formă de plural a cuvântului nu este cea corectă. Astfel că, atunci când vine vorba despre pluralul corect al cuvântului „gheață”, acesta este „ghețuri”.

Mai mult decât atât, în cazul în care ne aflăm într-o situație în care trebuie să folosim pluralul corect al acestui cuvânt, trebuie să știm că acesta este „ghețuri”, în timp ce orice altă exprimare nu este deloc una corectă.

CITEȘTE ȘI: Care este forma corectă a cuvântului „hotel”. Puțini români știu

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191