Care este temperatura ideală în casă pe timp de iarnă. Greșeala pe care o fac adeseori românii și care crește cu mult facturile la căldură

Care este temperatura ideală în casă pe timp de iarnă. Greșeala pe care o fac adeseori românii și care crește cu mult facturile la căldură

A venit frigul dar multi din cei care au dat drumul la centrala de apartament seteaza temperatura ca sa faca economie.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Români:Când e mai rece, mai punem o haină, mai punem o pătură.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

– Depinde de confortul fiecăturia. 21-22 de grade ar fi perfect.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

– Pe mediu, aşa, că au luat-o razna toate. Nici nu m-am mai uitat la termometru, dar mai stăm şi mai îmbrăcaţi. Dăm căldura pe geam afară?

Temperatura ideală pentru sezonul rece este de 22-23 de grade Celsius, cu 1-2 grade mai puţin decât vara, spun medicii. Potrivit unui studiu, românii preferă ca dormitorul să fie cea mai călduroasă cameră din casă.

Gheorghe Alexandrescu, medic de familie: Dispoziţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ar fi la o temperatură un pic mai joasă, sub 20 de grade, chiar 17-18. Românii nu prea se simt bine sub 20 de grade. Cei vârstnici şi cu patologii, în special cardio vascularii şi respiratorii, ar trebui să fie foarte grijulii.

Scăderea termostatului din casă cu doar 1 sau 2 grade Celsius ar economisi aproximativ SCRIS 110% din energia pe care o folosim pentru încălzire. 20-21 de grade Celsius este temperatura ideala pentru confort si economii, spun experţii în energie. Și dacă minimele recomandate sunt în jurul la 18 grade, maximele nu ar trebui să depășească 25 de grade Celsius în timpul zilei.

Ion Purică, expert în energie: Într-un apartament de bloc, un asemenea termostat trebuie aşezat acolo unde stai cel mai mult. Ar trebui să fie o temperatură constantă de ordinul a 20-21 de grade.

Specialiştii recomandă, de asemenea, să nu oprim complet căldura când ieşim din casă, acest lucru ne poate costa mai mult la final de lună. Casa se va răci și va fi nevoie de un timp mai îndelungat și un consum mai mare de energie pentru a o reîncălzi. Temperatura ambientală a centralei ar trebui să fie la 16 grade C.

Alin Stan, reporter Observator: Pentru cei care au plecat de acasă şi au uitat să-şi seteze o temperatură mai mică pe centrală, o pot face cu ajutorul termostatelor inteligente. De pe telefon schimbăm temperatura pe care ne-o dorim. Preţul acestor dispozitive porneşte de la 400 de lei.

Mihai Preda, reprezentant magazin: Avem centrale prin condensare. Sunt centrale mult mai eficiente energetic din punct de vedere al consumului de gaz. Au un raport de modulare de la 1 la 10. Adică, pe scurt, îşi împarte puterea ei de kilowaţi. Împarte fix consumul clientului. Clientul preferă să dea mai mulţi bani pe o centrală care consumă mai puţin, decât să ia o centrală mai slab calitativ şi să consume la fel ca cea veche.

Când plecăm de casă în vacanță, putem seta temperatura la 10 grade.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191