Care sat din România este inclus în topul celor mai pitorești localități din Europa

Care sat din România este inclus în topul celor mai pitorești localități din Europa

Un portal de internet, cunoscut în promovarea turismului cultural, a realizat un top 20 al celor mai pitorești orașe și sate din Europa. Astfel, pe locul 2 în clasament a fost plasat satul Biertan, din județul Sibiu. 

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Cine a realizat clasamentul

Clasamentul este realizat de Culture Critic, un portal cu aproape 1 milion de urmăritori pe rețeaua socială X, care se promovează prin maxima „Tradiția nu înseamnă închinarea la cenușă, ci prezervarea focului”, scrie Antena3 Administratorii portalului consideră orașul german Freudenberg, situat în Renania de Nord-Westfalia, drept cel mai pitoresc loc care merită vizitat în Europa.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Satul Biertan, din Sibiu, pe locul 2

Pe locul 2 în clasament se află satul Biertan, din județul Sibiu. Localitatea a fost introdusă recent în patrimoniul UNESCO, iar cetatea săsească atestată documentar la 1224 a câștigat deja popularitate în rândul turiștilor din întreaga lume. 

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Despre satul Biertan

Una dintre primele așezări săseşti din Ardeal, Biertanul a fost atestat documentar în 1224, apoi în 1283 când, alături de Mediaș și Moșna. În secolul al XII-lea, coloniştii saşi – originari din zone care astăzi sunt Franţa, Belgia, Luxemburg şi Germania – au fost invitaţi de regele Geza al II-lea al Ungariei să se stabilească în zona Transilvaniei şi să o apere de invadatorii tătari şi otomani, dar să şi dezvolte zona din punct de vedere economic. Transilvania saşilor a fost a meşteşugarilor harnici; Biertan a devenit o piaţă importantă cu o populaţie de de persoane la 1510.

Localitatea și-a păstrat farmecul, cu case vechi construite în stil baroc transilvănean, cu ziduri groase, fundaţii din piatră, fațade în culori pastel și decoraţii cu motive viticole. Ansamblul arhitectural cu frumoasa cetate fortificată au determinat includerea comunei pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În sezonul turistic, artizani și apicultori din zonă își expun creațiile si produsele spre vânzare, în piațeta localitații, în fața intrării în cetate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191