Care sunt băuturile eliminate cel mai repede din organism? După cât timp putem urca la volan

Care sunt băuturile eliminate cel mai repede din organism? După cât timp putem urca la volan

Cu siguranță că nu este niciun secret pentru nimeni faptul că nu este permis să urcăm la volan sub influența băuturilor alcoolice. Însă, poate că mulți șoferi din țara noastră pot  avea impresia că a trecut îndeajuns de mult timp după ce au băut o bere, sau un pahar de vin, așa că este pot conduce în siguranță. Cu toate acestea, alcoolul poate rămâne în organismul nostru pentru mult mai mult timp decât am crede!

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Probabil că până și aceia dintre noi care nici nu au urcat vreodată la volanul unei mașini știu că nu este permis să conducem sub influența băuturilor alcoolice. Cu toate acestea, este mult mai comun decât am crede să dăm pe șosele peste șoferi care se trezesc cu permisul suspendat, deoarece au crezut că a trecut îndeajuns de mult timp de la momentul în care au băut. Ei bine, din păcate, adevărul este că alcoolul ne poate rămâne în sânge mult mai mult timp decât am crede inițial, chiar și 24 de ore!

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

De exemplu, un litru de vin va fi eliminat din organismul nostru în 7 – 9 ore, în timp ce un singur pahar (de 250 ml), va dispărea din organismul nostru în aproximativ 3 ore și jumătate.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

O simplă bere, adică undeva în jur de 500 ml de alcool, este eliminată din corp, în mod paradoxal, mult mai repede atunci când este băută lent. Mai precis, o bere băută de-a lungul unei ore va fi eliminată în doar 2 ore. Însă, aceeași băutură, consumată în jumătate de oră, va dispărea din corp în tocmai 6 ore!

Dacă suntem fani ai băuturilor ceva mai tari, cum ar fi whiskey, gin, bourbon, coniac, sau altele de acest gen, vom avea ceva de așteptat până să putem urca la volan! Se pare că 50 ml din astfel de băuturi vor fi eliminați din organismul nostru în aproximativ 2 ore.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191