Cartofi țărănești cu ciuperci. O rețetă ideală pentru perioada postului

Cartofi țărănești cu ciuperci. O rețetă ideală pentru perioada postului

Am intrat în postul Crăciunului și probabil nu ai idee ce să gătești în această perioadă a anului, motiv pentru care noi ne-am gândit să-ți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru cartofii țărănești cu ciuperci. Este un preparat care va reuși să-ți încânte papilele gustative, deoarece este cu adevărat delicios. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare sănătoasă, dar și care este modul de preparare!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Rețeta de cartofi țărănești cu ciuperci este ideală pentru perioada în care ne aflăm și asta pentru că astăzi am intrat în postul Crăciunului. Dacă nu le-ai pregătit celor dragi acest preparat până acum, atunci ar fi momentul perfect să o faci. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru această rețetă, iar modul de preparare este unul simplu. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o delicatesă!

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente:

-1 kg de cartofi

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

-2 cepe

-500 gr de ciuperci

-ulei

-piper

-sare

-o lingură de boia de ardei dulce

-2-3 căței de usturoi

-mărar

Mod de preparare:

Se pun la fiert cartofii, iar după ce s-au fiert se decojesc și se taie în bucăți mai mari. Se toacă cepele mărunt, dar și ciupercile. Se pune ulei la încins într-o tigaie, după care se pune ceapa la călit.

Ciupercile se adaugă când ceapa s-a călit foarte bine, iar peste aceste două legume se adaugă sare și piper. Se pune capacul de la tigaie, iar din când în când se amestecă foarte bine. Legumele trebuie să se rumenească ușor. Se adaugă boiaua de ardei dulce și se amestecă.

În tigaie se adaugă cartofii și se zdrobesc cățeii de usturoi. Se pune puțină apă și se amestecă ușor, pentru a înveli cartofii în sos. Se presară mărar proaspăt tocat, iar cartofi țărăneștii cu ciuperci sunt gata de servit. Poftă bună!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191