Cât de multă apă trebuie să bei pe caniculă, în funcție de vârsta pe care o ai. Ce recomandări fac specialiștii, de fapt

Cât de multă apă trebuie să bei pe caniculă, în funcție de vârsta pe care o ai. Ce recomandări fac specialiștii, de fapt

Cu toții știm că hidratarea este foarte importantă în orice moment al anului, însă cu atât mai mult când afara este caniculă. Deși toată lumea încearcă să consume o cantitate cât mai mare de apă, specialiștii fac recomandări clare din acest punct de vedere. Iată cât de multă apă trebuie să bei, de fapt, în funcție de vârsta ta.

Ionuț Dumitrescu, inginer: La Hidro Prahova e multă incompetență. O lipsă crasă de specialişti care lasă județul fără apă potabilă

Consumul de apă este foarte important pentru sănătate și pentru buna funcționare a organelor. Dincolo de acest lucru, hidratarea este esențială în această perioadă a anului, în care canicula poate să spună în pericol sănătatea oamenilor. Chiar dacă toată lumea știe că trebuie să se hidrateze, puțini știu că trebuie să adapteze cantitatea de apă în funcție de vârsta pe care o au.

Alin Moldoveanu şi incompetenții numiți politic, „vedete” naționale. Ruşine, hoților criminali!

Cât de multă apă trebuie să bei când afară este caniculă

Deshidratarea are efecte grave în organism, iar organele tale nu reușesc să funcționeze corespunzător, motiv pentru care trebuie să te asiguri că la sfârșitul zilei ai consumat cel puțin 1,5 litri de apă, indiferent de momentul anului sau temperaturile de afară. Pe timp de caniculă, oamenii nu trebuie să ezite să bea și mai multă apă de atât.

Criză majoră a apei potabile în Măneşti! Primarul Constantin Nițoi și Hidro Prahova îşi bat joc de sănătatea cetățenilor

De asemenea, este important de știut că un copil cu vârsta cuprinsă între 4 și 13 ani trebuie să consume minim 1 litru de apă pe zi, iar cantitatea ideală este de 1,2 litri de apă. Cantitatea crește pe măsură ce o persoană înaintează în vârstă.

Dacă un adult trebuie să bea 1,5 litri de apă, atunci o persoană cu vârsta de peste 60 de ani trebuie să consume cel puțin 1,7 litri de apă, deoarece nevoia de hidratare este mai mare.

Apa poate să te ajute la slăbit

Apa este esențială atât pentru uin stil de viață sănătos, dar și dacă îți dorești să pierzi în greutate. Conform sfaturilor nutriționistului Mihaela Bilic, consumul de apă în timp ce iei masa poate să te ajute să obții silueta pe care ți-o dorești, deoarece te vei sătura cu o cantitate mai mică de mâncare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191