Cât timp trebuie să lași merele la călit pentru o plăcintă reușită. Ingredientul secret din compoziția desertului

Cât timp trebuie să lași merele la călit pentru o plăcintă reușită. Ingredientul secret din compoziția desertului

Cine nu iubește plăcinta de mere. Și iată că ne aflăm în sezonul perfect pentru a prepara un desert al copilăriei cu care îi putem da gata și pe cei mai pretențioși membrii ai familiei. Există o mulțime de rețete pe internet pentru prepararea acestei plăcinte, însă, puțini știu cât timp trebuiesc lăsate la călit merele, de fapt.

Ce urmează după victoria lui Nicușor Dan. Viitorul guvern, la mâna PSD. Trei scenarii post-alegeri

Plăcinta cu mere reprezintă unul dintre deserturile acestui sezon în care ne aflăm. Însă, puține gospodine știu ce trebuie să facă pentru a obține umplutura perfectă, iar asta deoarece călitul merelor este un pas esențial în prepararea acestui desert al copilăriei.

Mesajul transmis de George Simion după rezultatele finale: „Am fost singur împotriva tuturor”

Cât timp se călesc merele pentru plăcintă, de fapt

În prepararea acestui desert de mere, călirea fructelor reprezintă un pas esențial, iar asta pentru că acest pas ajută la evaporarea excesului de umiditate din fructe. Totodată, călitul fructelor concentrează aromele naturale și fac umplutura mai densă și mai gustoasă.

VIDEO/ Cu cine au votat ploieștenii. Interviuri la ieșirea de la urne

În acest fel, primul aspect de care trebuie să ții cont este tipul de mere pe care îl folosești. Ține minte că merele mai moi au nevoie de mai puțin timp de călire decât cele mai țări.

Ei bine, un alt factor de care este bine să țineți cont atunci când preparați plăcinta de mere îl reprezintă dimensiunea și felul în care tai merele. Dacă le tăiați cuburi sau felii subțiri, ele vor cădea mai repede.

Ce să adaugi în umplutură ca să iasă gustoasă

De obicei, pentru a căli merele pentru plăcintă, trebuie să începi cu o tigaie mare, pe care o vei încălzi la foc mediu. Apoi, vei adăuga merele tăiate și le vei lăsa să se călească timp de aproximativ 5-10 minute, amestecând din când în când.

Mai mult, în timpul călirii, adaugă scorțișoară și ingredientul secret: nucșoară. Însă, nu pune prea multă nucșoară, iar asta pentru că umplutura va deveni amăruie.

În schimb, în cazul în care vrei o umplutură mai densă și mai groasă, poți continua să călești merele pentru încă 2-3 minute.

CITEȘTE ȘI: Ingredientul secret pe care să îl folosești în rețeta de banana bread pentru a avea un gust extraordinar. Ce trebuie să pui în compoziție

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468