Cât va costa în 2024 un apartament de 100.000 de euro. Planul făcut de Gabriel pentru a economisi o mică avere

Cât va costa în 2024 un apartament de 100.000 de euro. Planul făcut de Gabriel pentru a economisi o mică avere

Gabriel și Alexandra locuiesc împreună într-un apartament închiriat în Capitală. Vor să își cumpere o locuinţă până la începutul anului viitor, când preţurile vor creşte. Bugetul nu trebuie să depăşească de euro. 

Casa primarului Alin Moldoveanu: 10 camere, 2.850 mp, construită din pensia de 1000 lei a mamei

  • Gabriel, cumpărător: În funcție de ceea ce găsim, bloc nou, vechi sau casă. Dacă găsim ce ne trebuie și ce ne mulțumește putem să-l achiziționăm în cel mai scurt timp.

În 2024 preţurile locuinţelor s-ar putea majora cu până la 15% în funcţie de zonă dar şi de dotări, spun agenţii imobiliari. 

Fapte penale: Primarul din Păuleşti, Sandu Tudor, comite trafic de influență şi instigare la abuz în serviciu

  • Florentina Lazăr, reporter Observator: În acest bloc din zona de nord a Capitalei un apartament cu 2 camere și o suprafață de 50 mp costă euro. Odată ce TVA-ul va crește de 5 la 9% pentru locuințele sub 120 mp,  prețul va fi majorat cu aproape 5000 de euro.

Şi preţurile materialelor de construcţii au început uşor să crească

Iar dezvoltatorii spun că trebuie să respecte noi norme de construcţie, lucru care se va reflecta în preţ. Un apartament scos la vânzare acum cu mii de euro, ar urma să coste circa  

BREAKING/ Prefectul Emil Drăgănescu blochează proiectul lui Tudone de „mituire” a primarilor PNL: „Vom ataca în instanță această ilegalitate!”

  • Adrian Monu, manager proiect: Grosimea pereților va fi mult mai mare, izolația exterioară va fi mult mai mare, nu se vor mai permite centrale proprii, doar de bloc, toate blocurile vor trebui să fie dotate cu panouri fotovoltaice pentru aport energie electrică pentru părțile comune, fațadele ventiale, implicit materialele folosite în construcția blocurilor trebuie să fie materiale verzi. Dacă în momentul de față ar fi de euro, din prisma TVA euro în plus, cu aceste norme euro,  

Cele mai căutate apartamente sunt cele cu 2 camere

  • Mihail Drugă, broker imobiliar: Clienții caută facilități, avem grădina interioară, piste de alergare, piscine. Să nu faci faci mult până la birou, să ai școli, grădinițe de prestigiu în zona este un aspect important. Azi un apartament îl găsim la euro, la sfârșitul anului trecut puteam cumpăra un astfel de apartament undeva în jur de , creștere de 15% doar în ultimul an.
  • Dora Pătraşcu, organizator salon imobiliar: Capitală e ușor mai scumpă față de alte orașe ale țării. Spre sfârșit de an și spre perioada concediilor oamenii încep să se gândească serios la a investi. 
  • Tiberiu Ionescu, coordonator vânzări: Apetitul de investiții s-a schimbat cumva și cred că se merge spre un mix între investiții imobiliare și randamentul obținut să meargă în investițiile financiare.

Pentru că în ultimul an creditarea a scazut, băncile au venit cu oferte pentru achiziţie.  

  • Tatiana Niculae, expert financiar: Dacă una dintre bănci are o oferta fixă pe 3 ani de zile, luna următoare vom vedea că banca concurentă va veni cu o oferta fixă, aceleași condiții, dar pe o perioadă fixă de 5 ani de zile. 

Anul acesta, majoritatea românilor au ales credite cu rate fixe. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191