Catalina Bozianu, presedintele PMP Prahova: „E normal sa sprijinim Ucraina, dar la fel de firesc este să luptăm pentru drepturile comunităţii româneşti din cealaltă parte a graniţei”

Catalina Bozianu, presedintele PMP Prahova: „E normal sa sprijinim Ucraina, dar la fel de firesc este să luptăm pentru drepturile comunităţii româneşti din cealaltă parte a graniţei”

Presedintele PMP Prahova, Catalina Bozianu, a declarat ca Romania trebuie sa isi apere drepturile si sa reactioneze la adoptarea noii Legi a minoritatilor de catre Parlamentul ucrainean.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Bozianu considera aceasta lege „un esec al diplomatiei romanesti” si cere ca preseintele Iohannis sa isi asume consecintele promulgarii.

SONDAJ Inscop/ Cu cine votează românii dacă mâine ar fi alegeri. PSD conduce detaşat

„La o lună şi jumătate distanţă de la adoptarea noii Legi a minorităţilor de către Parlamentul ucrainean şi la peste două săptămâni după momentul izbucnirii scandalului în România, președintele Iohannis îndrăznește să reacționeze.

Mii de ploieşteni au umplut centrul oraşului, de Ziua Națională a României. Diseară va avea loc un spectacol de artificii GALERIE FOTO

Noua formă a Legii minorităţilor naţionale, adoptată în Ucraina, este un nou eşec al diplomaţiei româneşti pe care Iohannis ar trebui să şi-l asume. Pe toate canalele, Zelenski spune cât de mult apreciază eforturile făcute de România în sprijinul Ucrainei, dar, când vine vorba să arate acest lucru prin fapte, ceva s-a blocat.

Este cât se poate de corect ca România să sprijine Ucraina, atât militar și economic, dar şi din perspectivă socială, dar la fel de firesc este să luptăm pentru drepturile comunităţii româneşti din cealaltă parte a graniţei.

Ministrul de Externe ar trebui demis pentru eșecul Schengen, dar şi pentru reacţia în ceea ce priveşte Legea minorităţilor din Ucraina. Fie nimeni nu avea habar la MAE de adoptarea acestei legi și nu le pasă de soarta celor aproximativ 500.000 de etnici români din Ucraina, fie MAE ştia de legea adoptată de Duma de la Kiev, dar nu a avut nicio reacţie pentru că a pus interesele narativului public deasupra intereselor etnicilor români din Ucraina.”, a scris Bozianu, pe Facebook.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191