Catalina Bozianu, presedintele PMP Prahova: „E normal sa sprijinim Ucraina, dar la fel de firesc este să luptăm pentru drepturile comunităţii româneşti din cealaltă parte a graniţei”

Catalina Bozianu, presedintele PMP Prahova: „E normal sa sprijinim Ucraina, dar la fel de firesc este să luptăm pentru drepturile comunităţii româneşti din cealaltă parte a graniţei”

Presedintele PMP Prahova, Catalina Bozianu, a declarat ca Romania trebuie sa isi apere drepturile si sa reactioneze la adoptarea noii Legi a minoritatilor de catre Parlamentul ucrainean.

Evz.ro: Cum au motivat judecatorii de la Tribunalul Bucuresti achitarea in dosarul inventat de Lucica Onea

Bozianu considera aceasta lege „un esec al diplomatiei romanesti” si cere ca preseintele Iohannis sa isi asume consecintele promulgarii.

Castrul roman de la Drajna de Sus, acceptat in Programul „Romania atractiva”. Care sunt beneficiile

„La o lună şi jumătate distanţă de la adoptarea noii Legi a minorităţilor de către Parlamentul ucrainean şi la peste două săptămâni după momentul izbucnirii scandalului în România, președintele Iohannis îndrăznește să reacționeze.

Cand o sa infunde puscaria „Zdreanță”? Fostul procuror „Portocala”, acuzat de santaj: Ofiterul DGA Ionut Radulescu sustine ca procurorul Mircea Negulescu i-a cerut bani unui afacerist ca sa nu-l „paradeasca”

Noua formă a Legii minorităţilor naţionale, adoptată în Ucraina, este un nou eşec al diplomaţiei româneşti pe care Iohannis ar trebui să şi-l asume. Pe toate canalele, Zelenski spune cât de mult apreciază eforturile făcute de România în sprijinul Ucrainei, dar, când vine vorba să arate acest lucru prin fapte, ceva s-a blocat.

Este cât se poate de corect ca România să sprijine Ucraina, atât militar și economic, dar şi din perspectivă socială, dar la fel de firesc este să luptăm pentru drepturile comunităţii româneşti din cealaltă parte a graniţei.

Ministrul de Externe ar trebui demis pentru eșecul Schengen, dar şi pentru reacţia în ceea ce priveşte Legea minorităţilor din Ucraina. Fie nimeni nu avea habar la MAE de adoptarea acestei legi și nu le pasă de soarta celor aproximativ 500.000 de etnici români din Ucraina, fie MAE ştia de legea adoptată de Duma de la Kiev, dar nu a avut nicio reacţie pentru că a pus interesele narativului public deasupra intereselor etnicilor români din Ucraina.”, a scris Bozianu, pe Facebook.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191