Catalina Bozianu, presedintele PMP Prahova: Ministrul de Interne al Austriei susține că țara sa ar urma să se opună acceptării României în Schengen

Catalina Bozianu, presedintele PMP Prahova: Ministrul de Interne al Austriei susține că țara sa ar urma să se opună acceptării României în Schengen

Romania este pregatita sa intre in Schengen, tara noastra facand eforturi mari pentru a raspunde cerintelor impuse la nivel international, sustine Catalina Bozianu, presedintele PMP Prahova.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

Aceasta a mai spus ca opozitia din partea Austriei fata de intrarea Romaniei in spatiul Schengen nu face altceva decat sa alieneze statele care au asteptat raspuns pozitiv privind aderarea.

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

„Ministrul de Interne al Austriei susține că țara sa ar urma să se opună acceptării României în Schengen.

Vai de amărâții de primari! Edilul Mircea Corbu (Buşteni) fură apă direct din rețeaua Hidro Prahova. Polițiştii au descins acasă la primar

Cu atitudinea actuală a Ţărilor de Jos şi Austriei, UE riscă să alieneze statele nou intrate, România, Bulgaria, Croația, care au făcut eforturi considerabile pentru a se ridica la standardele cerute şi care văd acum că eforturile lor au fost în van.

PMP reamintește faptul că Raportul Colegiului Comisarilor confirmă ceea ce ştiam încă din 2011: România îndeplineşte criteriile tehnice privind intrarea în spaţiul Schengen.

De altfel, România este şi în acest moment parte a acquis-ului Schengen și i se aplică toate obligaţiile care decurg de aici, doar că nu există şi beneficiile.

Dacă şi acest moment va fi ratat, liderii proiectului european trebuie să-şi pună întrebarea dacă nu cumva chiar ei încurajează discursul eurosceptic.

Mai mult, ar fi un eşec colosal al Administraţiei Iohannis, care nu are nicio scuză pentru ratarea acestui obiectiv major.”, a comentat liderul PMP Prahova, Catalina Bozianu.