Câți bani vei primi după 1 an, dacă faci un depozit la bancă de 10.000 de lei. Ce sumă câștigi de fapt

Câți bani vei primi după 1 an, dacă faci un depozit la bancă de 10.000 de lei. Ce sumă câștigi de fapt

Odată cu ieftinirea alimentelor de bază, unii dintre români au ocazia, acum să economisească bani, cea mai utilizată metodă fiind depozitul bancar.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Potrivit datelor băncii centrale dobânzile bancare pentru depozitele în lei sunt mai mici faţă de acum un an, însă, chiar şi aşa, banii ţinuţi la bancă sunt garantaţi de stat în limita a de euro.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

Acum, cea mai bună dobândă de pe piață, potrivit aceleași surse, este de 8,05%. Dacă scădem taxele şi comisioanele, câştigul real va fi de 7,25%.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Așadar, dacă aveți la bancă de lei, pe o perioadă de un an, va avea un câştig real de 724 de lei.

Există și dobânzi de 8%, sau 7,25% în top trei oferte pentru depozitele în lei. Câştigurile după 12 luni ajung, aşadar la 694 de lei, respectiv 652 de lei, potrivit unui comparator bancar.

Mai mult, la opus, cele mai mici dobânzi din piaţă pentru depozitele în lei duc la câştiguri de 529 de lei, 511 lei şi chiar sub 500 de lei.

Mai mult, o alternativă la depozitele în lei sunt titlurile de stat. Românii mai pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6,30% și, respectiv, 7,20%.

Cel mai important avantaj este acela că sumele pe care le investești, precum și dobânzile aferente, sunt garantate integral de stat, iar sumele câştigate nu sunt impozitate.

Câştigurile, însă, sunt mai mici. La de lei investiţi în titluri de stat vei avea după un an un câştig de 630 de lei, iar dupa trei ani, 720 de lei, arată calculele.

„Oferă siguranţă pentru economiile dumneavoastră, au randament competitiv, nu se impozitează, le poţi accesa uşor şi contribuie la dezvoltarea naţională. Mai mult, nu trebuie să ai sume mari de investit, ştii exact când şi cât vei câştiga. Acestea sunt argumentele care fac din titlurile de stat Tezaur un instrument financiar puternic, pentru care le recomand oricui vrea să îşi asigure un venit pasiv, sigur şi predictibil”, a transmis ministrul Marcel Boloş, conform unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor, în urmă cu o lună, potrivit

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191