„Caut muierea”. Anunțul unui ardelean la mica publicitate care și-a pierdut soția în America, în 1918. Ce recompensă oferea

„Caut muierea”. Anunțul unui ardelean la mica publicitate care și-a pierdut soția în America, în 1918. Ce recompensă oferea

Un anunț apărut în 1918 la Mica Publicitate într-un ziar american a fost descoperit și publicat recent pe o rețea socială. Anunțul hilar, descoperit în arhive, a fost publicat în urmă cu 105 de un cetățean român, ardelean stabilit în Statele Unite de 10 ani, după cum reiese din anunț. Bărbatul fusese părăsit pe nevastă și o căuta. Probabil, a sperat că prin mica publicitate și cu ajutorul recompensei pe care o oferea își va găsit nevasta fugită cu altul.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

În 1918, un român ardelean din Statele Unite ale Americii oferea o recompensă de 50 de dolari pentru găsirea soției sale, care fugise sedusă de un tânăr cu banii de pe casa vândută  cu tot cu cei trei copii ai lor.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Anunțul, publicat de ziarul „America”, gazeta românilor din SUA, din 17 Octombrie 1918, a fost descoperit de profesorul Marius Diaconescu și publicat pe pagina sa de Facebook, scrie Historia. În anunț, ardeleanul își spune cu amar întreaga poveste.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Iată anunțul: 

„Caut muierea care a fugit de la mine în 11 Septembrie 1918, trăind cu ea 13 ani de zile, 3 ani în patria veche și 10 ani în America.

Avînd o proprietate de $ , ni-s-a potrivit de am vîndut-o, și la trei zile după ce am ridicat banii, un prăpădit de fecior a încîntat-o și a sedus-o pînă a făcut-o de a plecat cu el, și a îndemnat-o deavolul de a luat din lada în care țineam banii suma de $ 1,300 și pe cei trei copii pe care i-am avut.

Fotografia de sus este naturală cum este ca și cei doi copii. Un copil este numai de 11 luni, suge la piept.

Acela care îmi va comunica sau îmi va da cetire mai în grabă prin telefon sau telegramă va primi un premiu de $ 50. Să înțelege căci trebue să o am în mînă pe respectiva.

Adresa mea este:

John Ardeleanu, 404 Sc. Pine Str., Tel. 2404, Warren, Ohio.”

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191