Cazul elevului cu media 4,59, care primeşte bursă de merit de 450 de lei pe lună. „Este o discriminare”

Cazul elevului cu media 4,59, care primeşte bursă de merit de 450 de lei pe lună. „Este o discriminare”

La Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploieşti, există elevi cu medii mai mici de cinci care primesc burse de merit. La polul opus, se află situaţia din liceele de top, unde deşi elevii au medii peste nouă, nu beneficiază de nicio bursă.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

„E o discriminare. Să se numească oricum altfel, dar nu de merit”, a precizat Gabriel Țaga, directorul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, potrivit Observatorul Prahovean.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

La acest liceu, 857 de elevi primesc bursa de merit în valoare de 450 de lei/ lunar. Doar trei dintre ei, care învață la profilul sportiv, au medii sub 9. 

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

În schimb, la La Liceul Tehnologic „Elie Radu”, există 373 de elevi care iau bursă de merit. Cea mai mică medie a unui elev care beneficiază de acest tip de bursă este de 4,59.

„Avem copii, la liceu cu media 9,86. Coborâm lista și ultima medie, la profesională, a unui elev care primește anula cesta bursă de merit e 4,59. Vorbim de acele cazuri de elevi admiși la liceu cu note la Evaluarea Națională de 2 și 3”, a precizat directorul instituției.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191