Cazul Halep, aruncat în aer: experții arată o intenție repetată de dopaj

Cazul Halep, aruncat în aer: experții arată o intenție repetată de dopaj

Audierea Simonei Halep, în contextul acuzării de dopaj și a suspendării provizorii, până la o concluzie oficială, a început, în sfârșit. Între timp, acuzată de dopaj, sportiva de 31 de ani s-a prezentat în tribunalul independent Sports Resolutions, unde va reveni și în ultima zi a lunii și un prim verdict este așteptat, în următoarele două săptămâni.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

În urma analizelor efectuate de farmacologi, biochimiști și toxicologii desemnați de către Agenția de Integritate a Tenisului în privința neregularităților din pașaportul biologic al Simonei Halep, concluzia este una descurajantă: cei implicați cred că ar fi existat o intenție clară și repetată de dopaj. Concret, aceștia sunt de părere, în urma analizelor româncei, că „iregularitatea din cadrul lor nu putea fi provocată de factori naturali sau de probleme medicale deja existente, ci mai degrabă de introducerea în organism a unor substanțe care ar face parte din lista celor interzise”, notează „Prosport”. 

SONDAJ Inscop/ Cu cine votează românii dacă mâine ar fi alegeri. PSD conduce detaşat

Reamintim că Simona Halep este departe de terenul de tenis în competițiile oficiale, încă din toamna lui 2022, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, imediat după eliminarea prematură de la US Open. De atunci și până acum, sportiva orginară din Constanța a fost suspendată provizoriu. În urma unei eventuale decizii oficiale de suspendare, din acea hotărâre s-ar scădea perioada deja „ispășită”. Sursa citată mai consemnează că subiectul a fost comentat și de Nicole Sapstead, senior-director în cadrul „diviziei” anti-doping din cadrul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. Aceasta a punctat că valoarea anormală a Scorului HB-OFF este motivul pentru care au fost formulate la adresa Simonei Halep acele acuzații privitoare la pașaportul biologic, acuzații ulterioare, independente de cele din septembrie 2022, legate de Roxadustatul găsit în organismul româncei la US Open. „Acuzația suplimentară pentru o iregularitate în pașaportul biologic a fost bazată pe evaluarea profilului doamnei Simona Halep de către un complet independent de experți. Acuzația este separată și adăugată celei deja existente, pentru Roxadustat, care a dus la suspendarea provizorie inițială”, a spus Nicole Sapstead.

Mii de ploieşteni au umplut centrul oraşului, de Ziua Națională a României. Diseară va avea loc un spectacol de artificii GALERIE FOTO

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191