Ce a ascuns primul om care a ajuns pe Lună! Secretul găsit în dulap, după moartea lui

Ce a ascuns primul om care a ajuns pe Lună! Secretul găsit în dulap, după moartea lui

Pe data de 25 august 2012, s-a stins din viață o legendă: primul om care a ajuns pe Lună, Neil Armstrong! Timp de 40 de ani, de la misiunea Apollo 11 și până la moartea sa, astronautul nu a făcut nicio mențiune cu privire la obiectele pe care le-a luat acasă. Însă, soţia acestuia, Carol, a făcut o descoperire istorică în dulapul primului om care a păşit pe Lună.

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

O geantă cu obiecte aflate în strânsă legătura cu misiunea pe Lună Apollo 11 a fost descoperită de Carol Armstrong, într-un dulap, în propria casă din Ohio, după moartea lui Neil Armstrong. Soția sa a descoperit o serie de obiecte ascunde într-o cârpă albă, care au reprezentat „bagajul” primului om care a ajuns pe Lună.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Carol i-a trimis fotografii lui Allan Needal, curatorul colecţiei Apollo de la Muzeul Smithsonian, iar acesta a descoperit că acestea sunt obiecte din misiunea Apollo 11, care erau în modulul Eagle. Aceste artefacte sunt printre puţinele obiecte care s-au întors înapoi de pe Lună şi sunt nepreţuite. Primul om plecat într-o expedie în premieră mondială și-a luat cu el o cameră de 16 milimetri, fiind una dintre cele mai importante obiecte. Aceasta era montată pe parbrizul modulul lunar şi a filmat ultima fază a aselenizării.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Totodată, camera a înregistrat şi activităţile lui Neil Armstrong şi Buzz Aldrin pe satelitul natural al Pământului. Printre obiecte sunt și alte mărunţişuri strânse de Neil Armstrong, o oglindă din metal strălucitor, un bec, câteva harnaşamente, potrivit Adevă Geanta și conținutul acesteia, constând în aproape 20 de obiecte, despre care Carol Armstrong nu știa nimic, au fost donate Muzeului Smithsonian.

Născut pe data de 5 august 1930, în Ohio, SUA, Neil Armstrong a avut o pasiune pentru zbor încă din copilărie şi a obţinut licenţa de pilot la vârsta de 16 ani. În anul 1947, a început studiile în inginerie aeronautică la Universitatea Purdue cu o bursă de la US Navy, iar în 1966, a avut loc prima sa misiune spaţială: Gemini 8. Astronautul a executat, atunci, prima conectare a două nave spaţiale, împreună cu pilotul David Scott.

În iulie 1969, a fost comandantul misiunii de aselenizare Apollo 11, iar împreună cu Buzz Aldrin, astronautul a ajuns pe Lună şi a explorat suprafaţa acesteia timp de aproape trei ore. „Este un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”, a declarat, când a păşit prima dată pe Lună, Neil Armstrong.

Misiunea de pe Lună l-a făcut mai popular decât a fost eroul şi idolul său, aviatorul Charles Lindberg. Doar că, după Apollo 11, a vrut să iasă din lumina reflectoarelor și și-a trăit viaţa privată în mod discret, după ce şi-a cumpărat o fermă, la ţară, şi a început să predea inginerie aerospaţială la Universitatea din Cincinatti. A fost profesor până în anul 1979.

Deşi s-a ferit întotdeauna de presă şi de apariţiile publice, Neil Armstrong a acceptat în mai 2012 în sfârşit să acorde un interviu pe tema misiunii Apollo 11. Atunci a dezvăluit că misiunea a avut doar 50% şanse de reuşită şi şi-a exprimat regretul că SUA şi-au cam pierdut entuziasmul pentru explorarea spaţiului. Neil Armstrong a murit în august 2012, la 82 de ani, la puțin timp după ce a suferit o operație la inimă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191