Anamaria Prodan nu a uitat nici anul acesta să împartă, conform tradiției, pachete consistente, în prima zi de Paște, pentru sufletul mamei sale, regretata solistă de muzică populară Ionela Prodan. Impresara s-a întrecut pe sine! A pus în lădițe vin cu foiță de aur de 24K, cozonac pufos și pască delicioasă, pe „barosăneală”, cum îi plăcea regretatei sale mame.
Potrivit obiceiurilor străvechi, credincioșii împart pomană în amintirea și în cinstea celor decedați, chiar în prima zi de Paște.
Alimentele diferă însă de la o regiune la alta a țării și se dau pentru sufletelor celor dragi trecuți în neființă, chiar după slujba de Înviere.
Astfel, în diferite zone din țară se oferă pomană constând în ouă roșii, cozonac, vin și pască.
Anamaria Prodan (51 de ani) a apelat la rudele și prietenii săi, care i-au pregătit din timp cozonaci delicioși și pască delicioasă pe care le-a oferit drept pomană pentru sufletul mamei sale, regretata Ionela Prodan, chiar în prima zi de Paște.
Pomana a fost una cât se poate de consistentă, căci impresara a pus în lădițele oferite nu doar cozonaci și pască, dar și vin cu foiță de aur, de 24K.
„Mi-au făcut ai mei cozonaci și pască foarte bune ca să împart de Paște pentru mama. I-am dat vin cu foiță de aur pentru că așa îi plăcea ei, să fie totul pe barosăleală, așa cum îi plăcea ei”, a declarat Anamaria Prodan, pentru Click!
Ionela Prodan s-a stins din viață pe 16 aprilie 2018, după o lungă suferință, luptând cu o boală nemiloasă. Artista avea 70 de ani și suferea de cancer pancreatic.
Decesul Ionelei Prodan a survenit în urma unui stop cardiorespirator, după cum au anunțat medicii de la Spitalul Elias, acolo unde artista a fost înternată în ultimele clipe ale vieții. Anamaria Prodan nu s-a dezlipit de lângă patul de spital, fiind alături de mâna ei până la final.