Bolile grave în organism se activează la stres. Este explicația făcută de doctorul în ştiinţe medicale şi profesorul universitar Vlad Ciurea. Cancerul, diabetul sau hipertensiunea se pot declanșa la orice persoană care este nervoasă sau suferă de depresie. Ne amintim că artista Rona Hartner a murit după ce a fost diagnosticată cu cancer la plâmâni și creier.
„Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier”
Invitat în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”, medicul neurochirurg Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în științe medicale și profesor universitar, a discutat despre boala secolului, cancerul, afecțiune care poate afecta pe oricine. „Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului, și gena hipertensiunii, și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea.
Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă. Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – ). Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul“, a explicat profesorul Vlad Ciurea, scrie
Autovindecarea nu trebuie exclusă
„Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani. A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie. A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celealte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea.
Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată“, a mai spus neurochirurgul.