Ce aliment consuma Ștefan cel Mare în fiecare zi. Românii îl consideră banal, dar pentru el era medicament!

Ce aliment consuma Ștefan cel Mare în fiecare zi. Românii îl consideră banal, dar pentru el era medicament!

În lumea modernă a zilelor noastre a devenit o adevărată provocare mâncatul sănătos. Așadar, în timp ce în stânga și în dreapta suntem înconjurați de junkfood, devine o luptă aproape imposibilă câteodată să mâncăm sănătos. Totuși, în urmă cu aproximativ 550 de ani, pe vremea lui Ștefan cel Mare, alimentația era alta. 

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Lactatele și carnea erau des consumate de către oamenii care trăiau acum peste 500 de ani, căci majoritatea se ocupau de zootehnie, după cum amintește medicul Ion Claudian, în cartea sa „Alimentația poporului român”, potrivit Kanal D. 

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai mari domnitori. Domn al Moldovei în perioada 1457-1504, o domnie care s-a întins pe durata de aproximativ 50 de ani. Avea un stil de viață controversat, însă atunci când venea vorba de alimentație, Ștefan cel Mare nu se dădea înapoi de la consumul mâncărurilor pe bază de mei. 

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopshi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare explică faptul că vechile soiuri de grâu și mei de acum sute de ani erau mult mai sățioase decât cele regăsite astăzi pe piață.

Așadar, mâncarea consumată de domnitorul Moldovei avea la bază grâu și mei. De asemenea, carnea și laptele consumate se regăseau într-o formă apropiată de starea naturală.

„Ştefan cel Mare nu era mămăligar. Pe vremea lui nu se mânca porumb şi cartofi. Mâncarea era bazată în special pe mei. Toate erau preparate natural, nu erau industrializate ca acum, iar compoziţia cărnii şi a laptelui era apropiată de starea naturală”, a spus medicul, citat de sursa menționată.

Astfel, untul de primăvară pe care îl preparau păstorii din zonele subalpine „era medicament, pentru că vegetaţia pe care o mâncau oile era alcătuită, în mare parte, din plante medicinale”, a adăugat sursa citată.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191