Ce aliment nu ar trebui să-l consumăm mai mult de două ori pe an. Vlad Ciurea: „Creierul se bucură, dar…”

Ce aliment nu ar trebui să-l consumăm mai mult de două ori pe an. Vlad Ciurea: „Creierul se bucură, dar…”

Bucătăria românească este bogată în arome și tradiții, oferind o varietate de preparate delicioase. Cu toate acestea, în spatele gustului desăvârșit al unor alimente se ascund adevăruri despre nutriție și sănătate care pot influența modul în care ne gestionăm dietele zilnice. Unul dintre aceste subiecte a fost adus în atenția publicului de către renumitul neurochirurg, prof. dr. Vlad Ciurea, care a vorbit despre relația dintre mititeii iubiți de români și creierul nostru într-o discuție pe care a avut-o într-o emisiune de la Antena 3 CNN.

Dr. Alexandru Rogobete, candidat PSD Prahova la Camera Deputaților, alături de caravana medicală la Vălenii de Munte: „Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”

Mititeii, acei delicioși și suculenți cârnați pe grătar, sunt nelipsiți de pe mesele românilor în în timpul diferitelor evenimente sociale. Cu toate acestea, prof. dr. Vlad Ciurea a atras atenția asupra frecvenței cu care ar trebui să consumăm această bunătate culinară. Potrivit medicului, mititeii și alte alimente similare ar trebui să fie consumate de maximum două-trei ori pe an.

Prima şedință a noului Consiliu Județean Prahova: Se votează membrii Comisiilor-cheie pentru dezvoltarea județului

De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente„, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiune.

Judecătoarea Adriana Stoicescu vorbește de justiția divină: Cei ce ați încercat să trimiteți oameni la pușcărie știind că sunt nevinovați, dormiți bine noaptea?

El a subliniat că există o diferență între alimentele care îi plac stomacului și cele care sunt benefice pentru creier. Cu toate că mititeii pot părea atrăgători pentru simțurile noastre, compoziția lor nu este considerată de cea mai bună calitate pentru celulele nervoase. Prin urmare, consumul frecvent ar putea afecta sănătatea creierului pe termen lung.

Medicul a sugerat că pentru a menține sănătatea creierului, este important să educăm și să modelăm gusturile și alegerile noastre alimentare. În loc să cedăm tentațiilor imediate, putem explora opțiuni mai sănătoase și mai echilibrate pentru a ne păstra sănătatea mintală și fizică în armonie.

Astfel, în timp ce bucuria de a savura mititeii rămâne unul dintre deliciile culinare ale bucătăriei românești, este esențial să îi acordăm acestei plăceri o atenție moderată și să ne concentrăm pe alegeri alimentare care să susțină sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191