Ce au pățit trei turiști din Tadjikistan care au vandalizat pietrele de la Sarmizegetusa Regia | FOTO

Ce au pățit trei turiști din Tadjikistan care au vandalizat pietrele de la Sarmizegetusa Regia | FOTO

Trei bărbaţi din Tadjikistan au fost prinşi în timp ce vandalizau trei pietre din cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din judeţul Hunedoara.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Aceştia se aflau în zonă ca turişti şi au declarat poliţiştilor că nu ştiau că nu au voie să scrijelească pietrele. Pe numele lor a fost întocmit dosar penal pentru distrugere.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

”În data de 03 septembrie 2023, în jurul orei 12:45, Poliţia Municipiului Orăştie fost sesizată de către jandarmii Postului Montan Grădişte cu privire la faptul că jandarmii au depistat trei bărbaţi de naţionalitate tadjică, bănuiţi că ar fi scrijelit diferite însemne în incinta cetăţii dacice Sarmisegetuza Regia. Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului i-a identificat pe cei trei bărbaţi şi a stabilit că aceştia (angajaţi ai unei societăţi comerciale din Deva), în timp ce se aflau în incinta cetăţii dacice, au zgâriat trei pietre aflate în incinta cetăţii”, a transmis, luni, IPJ Hunedoara.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Potrivit sursei citate, cei trei bărbaţi au declarat că se aflau în zonă ca turişti şi nu au ştiut că nu au voie să graveze pietrele respective.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere. De asemenea, poliţiştii urmează să stabilească prejudiciul. 

Articol recomandat de

Senzația Mondialului, Ivana Knoll, surprinsă de paparazzi la plajă! Cum a apărut Miss Croația

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191