Ce carne trebuie să folosim la ciorba rădăuțeană? Rețeta originală ne spune precis cum să pregătim un preparat delicios, ca la carte

Ce carne trebuie să folosim la ciorba rădăuțeană? Rețeta originală ne spune precis cum să pregătim un preparat delicios, ca la carte

Ciorba rădăuțeană este una dintre cele mai cunoscute și apreciate preparate din bucătăria românească. Cei mai mulți dintre noi am savurat gustul acestei ciorbe tradiționale, fie la restaurant, fie în propria noastră bucătărie. Însă, dacă ne dorim să o pregătim în varianta ei originală, este important să știm ce fel de carne ne spune rețeta să folosim.

Deszăpezire exemplară pe drumurile județene din Prahova. Utilajele au acționat non-stop, începând de azi noapte

Bucătăria românească este plină de preparate de vis, care deja sunt apreciate și dincolo de hotare. Însă, odată cu popularitatea vine și riscul ca aceste rețete să fie ușor modificate, din diferite motive. Iar atunci când vine vorba despre ciorba rădăuțeană, este important să știm precis ce fel de carne trebuie să folosim, atunci când gătim.

Un nou „azil al groazei” descoperit în Prahova de inspectorii ANPC. Bătrânii erau ținuți în condiții insalubre și hrăniți cu mâncare expirată! FOTO

Acest detaliu nu este deloc unul minor, deoarece dacă vom devia de la rețeta tradițională, gustul ciorbei se va modifica complet. Din acest motiv, dacă ne dorim să savurăm varianta originală a acestei ciorbe originare din Bucovina, trebuie să știm că este necesar să folosim carne de curcan!

Dezastru ecologic pe râul Someș, pe modelul din Prahova! Extracția necontrolată de agregate amenință mediul înconjurător

Este important să folosim carne de curcan

Motivul pentru care rețeta originară conține carne de curcan este faptul că aceasta este foarte fragedă și are un gust foarte plăcut. Curcanul este un compromis perfect pentru această rețetă, deoarece are un gust mult mai intens decât puiul, însă rămâne mult mai fragedă decât vita, de exemplu.

În plus, crucanul este și mult mai sănătos, comparativ cu vita, sau porcul. Rețeta tradițională ne spune să folosim bucăți de carne cu os, cum ar fi aripile, spatele, sau chiar și gâtul. Acestea sunt perfecte pentru ca gustul final al ciorbei să fie și mai intens.

Ciorba rădăuțeană este foarte ușor de pregătit

Partea bună în legătură cu această ciorbă este faptul că ea nu are nevoie decât de câtevai ngrediente simple. Pe lângă carne, ne mai trebuie legume precum morcovi, țelină, ceapă, cât și păstârnac. Ele se fierb până când se înmoaie suficient, iar apoi nu trebuie să uităm, evident, de ingredientul principal: smântâna.

Ea trebuie amestecată cu ou și adăugată treptat în ciorbă, pentru a nu se coagula. La final, această ciorbă va avea un gust delicios, unic, de care nu ne vom mai sătura.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191