Ce este „gera”, cuvântul ce îi pune în dificultate pe români. Mulți nu-i știu înțelesul și îl folosesc greșit

Ce este „gera”, cuvântul ce îi pune în dificultate pe români. Mulți nu-i știu înțelesul și îl folosesc greșit

Limba română este una destul de greoaie. Asta o indică și numeroasele greșeli pe care le fac inclusiv vorbitorii nativi, o parte dintre aceștia fiind absolventi de facultate. Nu doar dificultatea limbii duce la erori. Mai sunt și alte motive. Pe de o parte dezinteresul, numărul mare de elevi care nu au cumpărat și nici nu au pus niciodată mâna pe un dicționar explicativ al limbii române, iar pe de altă parte faptul că limba pe care noi o vorbim poate fi uneori destul de dificil de înțeles, cuprinzând o serie de capcane chiar și pentru vorbitorii cu pretenții.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Importanța cunoașterii regulilor de scriere și pronunție

Greșelile de limba română nu se rezumă la dezacorduri, prescurtari sau înlocuirea abuzivă a unor litere cu altele atunci când ne exprimăm în scris pe rețele sociale sau în mesaje text pe telefon. Greșelile de limba româna includ și cuvinte care se folosesc în sens greșit.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Știm cu toții că, gramatica ne ajută atât în scriere, cât și în vorbire. De aceea, este foarte important să știm regulile de scriere și de pronunție și să nu avem dubii atunci când vine vorba să le punem în aplicare. De asemenea, este important să cunoaștem și care sunt sensurile cuvintelor, pentru a nu le folosi în mod greșit chiar dacă ele sunt asemănătoare. Pentru că sunt multe cazurile în care greșelile din limba română au la bază paronime.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ce sunt paronimele?

Paronimele sunt cuvinte asemănătoare ca formă, dar care sunt diferite ca sens. Cuvântul românesc paronim este împrumutat din limba franceză „paronyme” care la rândul său, este împrumutat din greaca veche „paronumos”, format din elementele de compunere grecești: para –alături și onoma – nume.

Ce înseamnă „gera” și cu ce cuvânt este confundat foarte des

De exemplu, din această categorie, unul dintre cuvintele care dau mari bătăi de cap românilor este gera. Acesta înseamnă a administra în numele sau în locul altuia. Însă de cele mai multe ori, în locul său este folosit cuvântul a gira care înseamnă A-și da girul, a garanta printr-un gir, scriu cei de la

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191