Ce făceau locuitorii din Dacia romană în timpul liber. Activitățile inedite care au surprins pe toată lumea

Ce făceau locuitorii din Dacia romană în timpul liber. Activitățile inedite care au surprins pe toată lumea

Deși pare greu de crezut, locuitorii Daciei romane s-au bucurat de distracție, relaxare și activități de tot felul. Arheologia ne oferă informații în acest sens, despre care puțini au auzit.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Băile publice și amfiteatrele, o sursă de relaxare pentru locuitorii Daciei romane

Potrivit , în Dacia romană, băile publice reprezentau centrul activităților de relaxare. Aici aveau loc întâlniri de grup și puteau fi consumate diverse preparate și băuturi. De asemenea, stațiunile balneare erau o adevărată sursă de energie și relaxare, întrucât apele termale erau considerate tămăduitoare. Astfel de complexuri termale se regăsesc la Băile Herculane din Caraș Severin, la Germisara și Aquae din Hunedoara.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Amfiteatrele erau menite pentru distracții și adunări publice. În prezent, conform cercetărilor, sunt cunoscute 4 amfiteatre în Dacia romană: La Colonia Dacica Sarmisegetusa, Mica, Porolissum și Drobeta. Toate pot fi considerate edificii militare, cu excepția celui de la Sarmisegetusa. Cei care participau la spectacolele din cadrul acestor amfiteatre au fost în mare parte, militari, însă și populația civilă a avut acces.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

În amfiteatrul de la Micia, avea loc un număr considerabil de persoane, mai exact În cel de la Sarmisegetusa încăpeau aproximativ , iar la Porolissum puteau veni la spectacol de oameni. Spectacolele includeau mai multe manifestări, precum lupte de gladiatori care constau în vânarea animalelor sălbatice sau execuții de jocuri scenice.

Soldații au fost pasionați de jocuri

În Dacia romană au fost găsite zaruri și jetoane, semn că soldații din provincie au fost pasionați de aceste jocuri. Au fost descoperite, de asemenea, chiar și jetoane din ceramică și os sau plăci de joc improvizate din țigle. Activitățile de acest fel nu ajutau doar la distracție, ci aveau rolul de a dezvolta spiritual de luptă al soldaților.

Pe de altă parte, potrivit unor cercetări, într-o clădire din Dacia romană au fost găsite o mulțime de vase din ceramică și sticlă, semn că acestea au fost dedicate consumului de mâncare și băuturi.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191