Ce impozit special va plăti un român cu mașină de 100.000 de euro și casă de 1 milion de euro

Ce impozit special va plăti un român cu mașină de 100.000 de euro și casă de 1 milion de euro

Guvernul a venit cu forma finală a proiectului fiscal, iar una dintre prevederi vizează persoanele care dețin case și mașini scumpe. a făcut un calcul pentru a vedea, concret, cât vor plăti acestea de la 1 ianuarie 2024, dată la care intră în vigoare noile măsuri.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

În forma finală a proiectului de măsuri fiscale, pe care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament, sunt prevăzute impozite speciale pentru persoanele care dețin bunuri imobile şi mobile de valoare mare. Se introduce, practic, un impozit special de 0,3% pentru românii care dețin o mașină mai scumpă de de euro sau un imobil cu o valoare de peste de euro.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

De precizat că impozitul special de 0,3% se aplică doar sumelor care sunt peste aceste valori. Cu alte cuvinte, în cazul imobilelor se impozitează diferenţa dintre valoarea impozabilă a clădirii, comunicată de către organul fiscal local prin decizia de impunere şi plafonul menționat mai sus – 2,5 milioane de lei, adică de euro.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

E la fel și-n cazul mașinilor. Cota de 0,3% se aplică diferenței dintre valoarea de achiziție și plafonul de de lei – adică de euro. 

a făcut un calcul simplu, pornind de la niște cazuri concrete. Persoana A deține o mașină de de euro, iar persoana B are în proprietate un imobil de 1 milion de euro. 

În cazul persoanei A, impozitul special de 0,3 se aplică pentru diferența dintre valoarea mașinii – de euro și plafon – de euro, adică e impozitată suma de de euro. Rezultă că persoana A va plăti un impozit special de 75 de euro.

În cazul persoanei B, care deține o casă de 1 milion de euro, impozitul se va aplica pe diferența de de euro. Rezultă un impozit special de de euro.

Guvernul a publicat, marți, forma finală a pachetului de măsuri fiscale pe care își va asuma răspunderea în Parlament. Se introduc impozite speciale pentru persoanele care dețin case mai scumpe de de euro și mașini a căror valoare depășește de euro. De asemenea, forma finală prevede accize noi pentru produsele din tutun. Parlamentarii au la dispoziție doar câteva ore pentru a depune amendamente, în condițiile în care Parlamentul se reunește în ședință la ora pentru asumarea răspunderii de către Guvern. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191