Ce ingredient folosesc bulgăroaicele atunci când pun castraveți la murat, pentru un gust deosebit. Din acest motiv ies atât de buni

Ce ingredient folosesc bulgăroaicele atunci când pun castraveți la murat, pentru un gust deosebit. Din acest motiv ies atât de buni

Toamna nici nu și-a intrat bine în drepturi, căci gospodinele deja au început să pună la borcane murăturile pentru iarnă. Castraveții murați se numără printre cele mai cerute și mai gustoase murături, și rețetele după care sunt preparați diferă. Click! îți prezintă astăzi o variantă de preparare a lor după o rețetă bulgărească. 

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

Atunci când pregătim murăturile adăugăm multe condimente pentru a le oferi un gust de neuitat. Acum gospodinele pot pune în practică o rețetă bulgărească a castraveților murați, a cărei ingredient-vedetă este hreanul. Folosit de către majoritatea gospodinelor pentru a da un gust fabulos felurilor de mâncare, el își face bine treaba și atunci când este pus în murături.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Castraveți murați cu hrean. Rețeta pe care trebuie să o încerci în această toamnă

Pe lângă mărar, ceapă sau boabele de piper, ingredientul principal care ne ajută să pregătim cei mai bun castraveți murați este hreanul. Urmează pașii de mai jos, cu siguranță nu vei regreta!

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

„Bulgăroaicele folosesc un ingredient special pentru a conferi castraveților murați un gust deosebit. Acest ingredient este hreanul. 

Procesul de preparare începe cu adunarea următoarelor ingrediente, pentru castraveți în oțet: 

10 kg de castraveți mici;

1 jumătate de kilogram de hrean;

1 legătură de ceapă;

3 legături de mărar uscat;

1 litru de oțet din vin cu concentrație de 9%;

4 litri de apă;

5 linguri de sare grunjoasă pentru murături;

20 de linguri de zahăr;

1 lingură boabe de piper;

1 lingură boabe de muștar;

5 sau 6 foi de dafin;

7-8 crenguțe de mărar; 

Mod de preparare: 

Procesul de preparare este similar cu cel românesc, însă există o particularitate în așezarea ingredientelor în borcane.

În fiecare borcan se pun 3-4 segmente de hrean, alături de 2 flori de mărar uscat, un vârf de linguriță de boabe de muștar, și o felie de ceapă. 

Ingredientul-cheie, hreanul, împreună cu combinația atentă a celorlalte arome și condimente contribuie la rezultatul delicios al acestor castraveți murați în oțet.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191