Ce înseamnă și la ce se utilizează punctele negre de pe parbriz. Au un rol exact, nu sunt de design

Ce înseamnă și la ce se utilizează punctele negre de pe parbriz. Au un rol exact, nu sunt de design

Punctele negre de pe parbriz și geamurile laterale ale mașinii sunt componente extrem de importante. Deși contribuie la estetica vehiculului, acestea nu au doar un rol decorativ, ci îndeplinesc funcții specifice esențiale.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Mulți se întreabă ce funcție au aceste puncte negre sau banda neagră aplicată pe marginea parbrizului. În mod cert, nu sunt doar pentru aspectul mașinii. Aceste puncte negre și banda asociată au o funcție clar definită.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Punctele negre sunt dispuse în jurul unei benzi negre, realizată printr-un proces de aplicare a vopselei ceramice la temperaturi ridicate, integrată în structura sticlei.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Această bandă creează o suprafață adezivă durabilă, asigurând o fixare fermă între parbriz și caroserie. Prin urmare, ele nu au doar un rol decorativ.

Punctele negre sunt extrem de rezistente și nu pot fi îndepărtate În plus, aceste puncte și benzi sunt foarte rezistente la temperaturi înalte.

Pe exteriorul mașinii, protejează împotriva razelor solare, iar pe interior contribuie la etanșeitate. În absența acestor puncte și benzi, adezivul care fixează parbrizul ar putea să-și piardă eficiența, crescând riscul ca geamul să se desprindă.

În cazul în care observați că punctele negre de pe parbriz încep să se uzeze, este esențial să solicitați ajutorul unui specialist cât mai curând posibil. Înlocuirea punctelor negre uzate este recomandată pentru a menține integritatea și siguranța parbrizului.

Deși este puțin probabil ca parbrizul să se desprindă complet și să cadă din cadru, este important să fim conștienți de riscurile la care ne expunem. Astfel, dacă nu ați mai înlocuit punctele negre de pe geamul mașinii, este crucial să consultați un profesionist.

În funcție de gravitatea uzurii, ar putea fi necesară și înlocuirea completă a parbrizului. Aceasta devine inevitabilă atunci când sticla este crăpată. Dacă fisura blochează vederea, acoperă mai mult de jumătate din suprafața sticlei sau ajunge până la marginea exterioară a parbrizului, înlocuirea trebuie efectuată cât mai curând posibil.

Dacă nu sunteți sigur de starea parbrizului mașinii, este mai prudent să duceți vehiculul la un specialist pentru o inspecție detaliată decât să riscați siguranța dumneavoastră și a pasagerilor, potrivit playtech. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191