CE Oltenia și Tinmar vor construi turbine cu gaz cu ciclu combinat (CCGT), ar putea acest lucru să crească stocurile de energie regenerabilă?

CE Oltenia și Tinmar vor construi turbine cu gaz cu ciclu combinat (CCGT), ar putea acest lucru să crească stocurile de energie regenerabilă?

Pe 7 Decembrie (2022), Consiliul Concurenței din România a aprobat procesul de punere la punct a unei noi companii, formată din doi giganți ai țării, Complexul Energetic Oltenia și Tinmar Energy SA, pentru a facilita construirea unei centrale cu gaz cu ciclu combinat – cunoscută ca și CCGT.

 

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Conform Consiliului Concurenței, această operațiune specială, dacă poate fi numită astfel, nu prezintă niciun minus la nivel competitiv pe piața din România. Analiza consiliului a arătat faptul că produsul rezultat din colaborarea celor doi giganți poate fi integrat cu ușurință în mediul competitiv românesc.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Desigur, această operațiune poate avea un impact asupra volumului de tranzacționări al acțiunilor de energie regenerabilă – mulți deja caută acțiuni de energie regenerabilă de top pentru a-și diversifica portofoliul!

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Ce este o centrală cu gaz cu ciclu combinat?

În esență, o centrală cu gaz cu ciclu combinat este un ansamblu de motoare termice care au la baza aceeași sursă de căldură. Rezultatul funcționării acestora este un nivel semnificativ de energie mecanică. O astfel de centrală este cea mai utilizată modalitate (terestră) de a crea energie.

Pe scurt, dată fiind situația din acest an și care probabil se va extinde și în 2023 și nu numai, doi giganți ai României au decis să pună la punct încă un mod prin care țara să devină independentă din punct de vedere energetic.

O centrală cu gaz cu ciclu combinat este cunoscută în domeniu pentru eficiența crescută, datorată în principal faptului că aceasta poate genera energie din mai multe părți/elemente ale centralei. Astfel, conform statisticilor, eficiența totală a centralei poate fi mărită chiar și cu până la 60%.

Din punct de vedere al combustibilului, o asemenea centrală va apela, în majoritatea cazurilor, la gaz natural.

Ce este Complexul Energetic Oltenia?

Aceasta este o companie care activează în industria cărbunelui, produce energie pe bază de combustibili fosili și furnizează putere de tip termal la nivel local. La începutul anului, Complexul Energetic Oltenia a ales Tinmar ca principal beneficiar al investițiilor destinate proiectului centralei cu gaz cu ciclu combinat.

După o serie de probleme, luna noiembrie a venit cu vești bune pentru Tinmar. Acum, nu numai centrala se află în planul Complexului Energetic Oltenia, dar și construcția a patru parcuri solare. Capacitatea totală a acestor două proiecte se presupune a fi de 755 MW.

Complexul Energetic Oltenia este al treilea cel mai mare producător de energie electrică din România.

Ce este Tinmar Energy SA?

Potrivit informațiilor menționate pe platforma Tinmar, această companie este cel mai mare furnizor privat de gaz natural, electricitate și energie solară din România. Aceasta are un total de 5 filiale la nivel european, generează 12,000 de GWh pe an și are aproape 3000 de clienți corporate.

Este, după cum ar spune mulți, o alegere potrivită pentru colaborarea alături de Complexul Energetic Oltenia.

Există o creștere a stocurilor de energie regenerabilă?

Răspunsul este unul mai mult decât evident, mai ales dat fiind faptul că, pe lângă centrala cu gaz cu ciclu combinat, CE Oltenia și Tinmar vor construi și un total de patru parcuri solare care vor contribui, mai mult sau mai puțin, la operațiunile centralei principale.

Apoi, dat fiind faptul că Tinmar este la rândul său un producător de energie solară, investiția acordată de către CE Oltenia va ajuta compania să treacă la un alt nivel, posibil să-și mărească producția de energie electrică prin moduri sustenabile – anume prin exploatarea și mai mult a energiei regenerabile.

Indiferent de situația actuală din România, este de la sine înțeles faptul că energia regenerabilă și implicit acțiunile aferente vor fi afectate din punct de vedere al volumului de tranzacționări. Parțiala criză de energie (și nu numai) cu care se confruntă Europa crește importanța soluțiilor de tip regenerabil și creează oportunități la nivelul diversificării portofoliilor de tranzacționare al

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191