Ce pățeau cei care spuneau bancuri despre Ceaușescu înainte de Revoluție! Un actor a plătit scump pentru vorbele sale

Ce pățeau cei care spuneau bancuri despre Ceaușescu înainte de Revoluție! Un actor a plătit scump pentru vorbele sale

Probabil că fiecare dintre noi ne putem imagina (sau, chiar aminti), că nu era deloc o idee prea bună să spunem bancuri despre Ceaușescu, sau despre regimul comunist, în perioada în care acesta era la putere. Se pare că, în acele vremuri, regimul nu țintea doar peroane influente, care puteau fi o amenințare pentru regim, dar și oamenii simpli! Iar o glumă despre Ceaușescu putea să coste foarte mult pe cel care o spunea!

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

Mai mult ca sigur că fiecare dintre noi ne putem imagina (sau, poate chiar ne și amintim), că nu era deloc o idee prea bună să spunem bancuri despre Ceaușescu, sau despre regimul comunist, în perioada în care acesta era la putere în România.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Se pare că, în acele vremuri, regimul nu țintea doar peroane influente, care puteau fi o amenințare pentru regim, dar și oamenii simpli! Iar o glumă despre Ceaușescu putea să coste foarte mult pe cel care o spunea, potrivit celor de la !

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Glumele despre regim nu erau acceptate de căre autorități, iar cum nu puteai ști niciodată cine colabora cu Securitatea, cel mai bine era să nu spui asemenea bancuri în public. În caz contrar, consecințele puteau fi extrem de grave!

Un exemplu în acest sens este cel al unui actor faimos în Transilvania, numit Árpád Viski. Se pare că acesta avea comentarii detul de ironice despre sărăcia și problemele din timpul conducerii lui Ceaușescu, iar Securitatea a intrat, rapid, pe fir.

Árpád Viski a fost arestat și închis în anul 1983, fiind acuzat de propagandaă antistatală. A fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar, pentru o perioadă de timp, familia sa nici măcar nu a știut unde se află!

După ce a fost eliberat, actorului i-a fost interzis să mai joace în piese de teatru, însă acesta a continuat să vorbească împotriva regimului. Ba chiar mai mult decât atât, la un moment anume, el chiar a glumit că l-ar ucide pe Ceaușescu, dacă ar ajunge la București. Pe data de 12 ianuarie 1986, Árpád Viski a fost găsit spânzurat, în condiții misterioase.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191