Ce pensie specială nesimțită are Dumitru Buzatu și câți bani încasa lunar. Nu era deloc „pe drojdie”

Ce pensie specială nesimțită are Dumitru Buzatu și câți bani încasa lunar. Nu era deloc „pe drojdie”

Dumitru Buzatu, fostul președinte al CJ Vaslui și membru de 30 de ani în PSD avea venituri lunare uriașe. Cel care a spus „Sărut mâna, că eram pe drojdie”, când a primit mita de 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri clujean, încasa lunar peste de euro. Numai pensia specială de fost parlamentar era de de lei.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Cât de „pe drojdie” era Dumitru Buzatu

Șeful Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA după ce a primit mită 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri clujean, aflat în prezent în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile, nu o ducea deloc rău, potrivit declarației lui de avere.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

În declarația de avere pe anul 2022, Buzatu specifică faptul că deține nouă terenuri, patru dobândite prin contract de vânzare cumpărare iar cinci prin ”altele”.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Două terenuri sunt deținute în cotă parte, restul exclusiv de Dumitru Buzatu. Cel mai mic teren are 500 de mp, iar cel mai mare de mp. Patru terenuri sunt agricole, două forestiere, două intravilane, iar unul se află în „altă categorie”. Două terenuri au fost obținute în 2006, două în 2008 și restul de 5 în 2018.

Potrivit aceluiași document, el mai deține două autoturisme, o șalupă și o rulotă. În 2022, a înstrăinat către fiul său o casă de locuit, un teren intravilan și un teren agricol. Dumitru Buzatu are trei conturi în bănci și un credit în bancă pe cinci ani, scadent în 2026 în valoare de lei.

Veniturile lui Dumitru Buzatu

Declarația de avere din anul 2022, indică faptul că  Buzatu a avut un salariu de la Consiliul Județean în valoare de de lei.

La acest venit s-a adăugat pensia pentru limită de vârstă de de lei și pensia specială ca fost parlamentar de de lei. În total, este vorba despre o sumă de peste  de lei. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191