Ce pensie va avea un român cu un salariu de 4.000 de lei, după 35 de ani de muncă. Unii nu vor primi nici 50% din cât au cotizat

Ce pensie va avea un român cu un salariu de 4.000 de lei, după 35 de ani de muncă. Unii nu vor primi nici 50% din cât au cotizat

Să vedem şi un exemplu. Un angajat cotizează la sistemul public de pensii aproximativ puţin peste de lei, în 35 de ani de muncă. Iar pentru un salariu de de lei, spre exemplu, pensia de stat va fi de aproximativ de lei. Speranța medie de viață în România fiind de 73 de ani, cu mai puțin de 10 ani peste vârsta de pensionare, rezultă că pensionarul nu primește înapoi nici măcar jumătate față de cât a cotizat.

Casa primarului Alin Moldoveanu: 10 camere, 2.850 mp, construită din pensia de 1000 lei a mamei

Iar ce e mai rău, abia urmează. Declinul sistemului de pensii va începe din 2030 atunci când se vor pensiona aproape trei milioane şi jumătate de români. În 15 ani, şase milioane de angajaţi ar putea fi nevoiţi să susţină pensii pentru opt milioane de seniori.

Fapte penale: Primarul din Păuleşti, Sandu Tudor, comite trafic de influență şi instigare la abuz în serviciu

Toate veniturile vârstnicilor vor fi recalculate până în noiembrie. Ministrul de Finanţe susţine că astfel, peste un milion şi jumătate de români ar urma să primească mai mulţi bani. Majorările ar putea fi de până la 20%. Măsura va costa statul român 16 miliarde de lei, fix cât va încasa de la mediul privat în urmă majorării taxelor şi impozitelor.

BREAKING/ Prefectul Emil Drăgănescu blochează proiectul lui Tudone de „mituire” a primarilor PNL: „Vom ataca în instanță această ilegalitate!”

Coaliţia ia în calcul trei scenarii pentru noua lege a pensiilor. Prima metodă de calcul, care are în vedere atât constribuţia la asigurările sociale, cât şi vechimea în muncă este pr eferată, spun surse Observator. Anual, în luna martie, pensiile vor fi indexate cu rata inflaţiei a anului precedent. Pentru a stimula rămânerea în activitate se va acorda un număr de puncte pentru fiecare an muncit peste stagiul de cotizare de 25 de ani.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191