Ce pensie vor primi românii de la 1 ianuarie, după ce Marcel Ciolacu a promis că vor fi majorate cu 13,5%

Ce pensie vor primi românii de la 1 ianuarie, după ce Marcel Ciolacu a promis că vor fi majorate cu 13,5%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, săptămâna aceasta, că românii vor primi, de la 1 ianuarie, o pensie cu cel puțin mai mare. Click! vă explică ce înseamnă această diferență.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Potrivit premierului, procentul se va aplica tuturor pensiilor și va fi în acord cu rata inflației. Mărirea pensiei îi vizează pe toți cetățenii români care obțin acest venit lunar.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

„Haideți să avem un feedback întâi de la Comisie. Ce este cu certitudine, este faptul, știți bine, avem legea cu inflația. Anul trecut s-a făcut o excepție, pentru că era inflaț dacă s-ar fi pus inflația cu un an, cum e legea, cu un an înapoi decât anul respectiv, oamenii ar fi pierdut foarte mult și am avut cea mai mare inflație, 14,5 media. Și a fost acea discuție. Anul acesta avem o inflație medie de 13,5. De la 1 ianuarie toată lumea primește la fel”, a declarat Ciolacu, potrivit

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Mai mult decaât atât, premierul Marcel Ciolacu a ținut să sublinieze că, în primă fază, toată lumea va primi același procent.

„Toată lumea. Așa e legea, e neconstituțională dacă se aplică altfel. Inechitățile se vor repara în noua lege a pensiilor, e cu totul altceva. Deci la 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5 indicele de inflație. Asta e un lucru clar. Eu îmi doresc, şi așa am convenit și cu Comisia, ca legea să fie promulgată la 1 ianuarie, ca pe urmă ministerul să aibă câteva luni ca să o poată pregăti să o pună în aplicare„, a mai afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Așadar, în prezent, pensia minimă (indemnizația socială pentru pensionari) este de lei. Dacă se va aplica majorarea de 13,5% promisă de premier, pensia minimă în 2024 va fi de lei.

Punctul de pensie, acesta este acum de lei. După aplicarea majorării anunțate de către Marcel Ciolacu, acesta va ajunge la lei, scrie DCBusiness.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191