Sezonul 14 „Chefi la cuțite” aduce, din 17 noiembrie, la Antena 1 savoarea intensă a celei mai puternice competiții din ringul culinar. Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Orlando Zaharia și Chef Ștefan Popescu se întorc la masa juraților pentru o nouă rundă de audiții pe nevăzute, dar și în arena aprigelor bătălii pentru amulete. Acest sezon vine cu o miză neașteptată, ce va da o nouă dinamică întregii competiții. Până la începerea show-ului, chef Alexandru Sautner ne-a vorbit despre recolta strânsă anul acesta din livada lui de la Drobeta Turnu Severin.
Chef Alexandru Sautner, recoltă bogată în livada de la Drobeta Turnu Severin
Chef Alexandru Sautner de la Chefi la cuțite are 56 de ani și este de origine din Drobeta Turnu Severin.
Acesta trăiește o frumoasă poveste de iubire alături de soția lui, Flavia Maxim.
De ce nu o sustin PSD-istii pe Elena Lasconi: „Nu suntem slugile nimanui!”
Pe lângă dragostea intensă care-i leagă, se pare că cei doi mai au un lucru în comun. La fel ca soțul ei, și Flavia este pasionată de gătit și dețin împreună un restaurant cu specific italian.
Tona aceasta, chef-ul a strâns o recoltă peste așteptări din livada pe care o deține pe plaiurile natale, la Drobeta Turnu Severin. Recolta a fost atât de bogată încât, Sautner intenționează să-și deschidă în curând și o afacere în domeniu.
Alexandru Sautner: „Mă gândesc serios să încep să le și comercializez!”
„Livada de la Drobeta Turnu Severin are 7000 metri pătrați, iar fructele sunt doar pentru mine și pentru prieteni, familie, deocamdată. Am tot soiul de pomi fructiferi, de la diferite sortimente de mere, pere, cireșe, vișine, gutui, nectarine, caise, piersici, până la fructe exotice, cum ar fi kiwi galben, kiwi fără păr, banana nordului, migdale, smochine, fructe de pădure, goji, aronia, alune, curmali chinezești.
Totodată, atunci când vine vorba despre măr, de exemplu, am mai multe sortimente de pomi, la fel și cu cireșii, nu doar un soi.
Momentan, folosesc fructele doar pentru gelaterie și pentru consum propriu, nu le comercializez, cu toate că ar trebui să mă gândesc că ar trebui să fac ceva în sensul ăsta, pentru că, de la an la an, producția este din ce în ce mai mare. Livada este, încă, tânără, are doar 4 ani, dar am mulți pomi fructiferi de rod intens”, a declarat Alexandru Sautner, pentru Click!
Cine este chef Alexandru Sautner?
Chef Alexandru Sautner e CEO al unei gelaterii cunoscute de la noi din țară și are o experiență de peste trei decenii în bucătărie. El a urmat studiile Liceului Economic la secția de adminstrația publică, iar orele de practică le-a făcut în diferite restaurante.
Sautner a început prin a spăla vase, apoi a furat ceva meserie de la cei care lucrau în bucătărie. La 21 de ani, acesta a plecat din țară împreună cu un prieten și visa să ajungă în Franța, însă drumul l-a dus în Germania.
După șapte ani, timp în care a încercat toate meseriile legate de domeniul gastronomic, el avea deja primul restaurant. În 2003, l-a deschis pe al doilea, iar, în 2005, l-a inaugurat și pe cel de-al treilea, toate în Stuttgart.
În 2013, chef-ul s-a întors în România, unde a deschis o plajă și un restaurant, în stațiunea Mamaia. Ulterior, a decis să plece în Bologna, la Ice University, pentru a-și urma visul.
Apoi, Sautner a ajuns la Rimini, cel mai mare târg de înghețată din lume, acolo unde a descoperit Emilia Cremeria. A decis atunci să deschidă o franciză în România. După negocieri intense cu italienii, a investit de euro, iar în 2020 avea deja 9 gelaterii în România. În prezent, Alexandru Sautner deține 14 gelaterii.
Noul sezon al cooking show-ului „Chefi la cuțite”, prezentat de Irina Fodor, va fi difuzat la Antena 1 în fiecare duminică, de la ora 20:00, și luni, marți și miercuri, de la 20:30.